Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Iluze jsem si spíše nedělal o tom Vašem blogu a opravdu jste nezklamal. Nesmyslný ideologický blábol. Rv

12 3
možnosti

Iluze jsem si nedělal o vašem hodnocení článku.Rv

4 2
možnosti

M56i46l59a26n 96K79e92s12l

6. 1. 2022 17:08

Klobouk dolů před Kazachtánci.Zdražili jim plyn a vyšli do ulic.Nám zdrařili kromě plynu ještě elektřinu a sedíme doma na zadku.Asi se bojíme,že k nám vtrhnou ruští výsadkáři.

4 0
možnosti

Zajímavý názor ruského politologa.

Politolog Arkadij Dubnov zmiňuje v rozhovoru pro Meduza.io, jak protesty vypukly nečekaně: „Jedná se o typickou ‚černou labuť‘. ‚Černá labuť‘ přiletěla a všechno změnila. Protesty byly pro všechny hlavní aktéry v Kazachstánu nečekanou událostí – podívejte se, jak se situace vyvíjela a jak reagovaly kazašské úřady. Několik dní Nur-Sultan – myslím tím město a samotného Nursultana Nazarbajeva – nereagoval vážně a zjevně očekával, že protesty budou uhašeny sliby o nižších cenách plynu. Pak se ale změnily ve vývar s velmi revolučním obsahem. To je nečekané. Protesty zahájili obyvatelé západního Kazachstánu, velmi důležitého regionu, kde se těží ropa a který přináší hlavní příjmy do kazašské státní pokladny, ale který za to nedostává odpovídající dotace na rozvoj. Situace v oblasti zaměstnanosti a bezpečnosti práce je velmi špatná. Jedná se vlastně o monoregion, který je spojen s ropným a plynárenským průmyslem.“

Dubnov připomíná, že zatím se nezdá, že by protestující měli nějaké vážné politické vedení, což je hlavní slabina. Úřady tak mohou prohlašovat: „Jsou to všechno výtržníci, rabující, chuligáni, je třeba je rychle dopadnout.“ Zatím se objevují jen anonymní požadavky, ale kromě jednoho, bývalého premiéra Akežana Kažigeldina, který je od konce minulého století v nuceném exilu, tu nejsou žádní vůdci.

0 0
možnosti

J35a98n 59R74á13ž

6. 1. 2022 16:01

No když si vzpomenu na způsob jakým vedli své mírové akce američtí mariňáci v Grenadě, či Somálsku (například) a to je tam nikdo z místních nezval, tak Rusáci jak si počínají v Almatě jsou ještě slušňáci.

Jakékoliv "montáže" do vnitřních záležitostí cizích států jsou odporné, bez ohledu kdo to dělá a pod jakoukoliv záminkou.

4 4
možnosti

J57o16s27e46f 21N48i63k72l

6. 1. 2022 14:56

Na žádost prezidenta Kazachstánu přišli na pomoc nejen ruští výsadkáři...nelikvidují občany Kazachstánu, ale teroristy...

0 7
možnosti

To oni vždycky. Jen někdy slovo terorista nahradí slovem fašista. Pořád stejná pakáž...

7 0
možnosti

To je divné. Já třeba netuším o co tam šlo a co se tam vlastně stalo, ale vy už máte jasno.Tedy že za všechno může zlé Rusko a Putin. Poslední dobou se tyhle názory šíří jak mor.

7 5
možnosti

Ne, jen si prectete zdejsi diskuse. Za vsechno, opravdu za vsechno muze EU a Merklova.

3 1
možnosti

Voni je nelikvidují, voni jim jen názorně předvádějí, što eto takoe nastojaščaja děmokracija - a za to už nikdy neopustí Bajkonur, aby ho navždy chránili před jeho okupací Američany - tak jako zachránili celý Krym se Sevastopolem přestavovaným, jak nám ruští švábi v ruském žoldu vysvětlili, na americkou základnu. Nihil novi sub Soli - starého psa novým kouskům nenaučíš! ;-)

7 1
možnosti

Tak Vladimír Vladimírovič vyšle mírové sbory. No, všechna čest. To je jak kdyby pasák vyslal šlapku do boje za zachování panenství.

5 1
možnosti

Média hlásí asi 12 mrtvých policistů. Ti neumřeli náhodou - vide: civilisti útočí na policisty velmi agresivně s cílem je porazit. Každý stát se brání násilí proti sobě. U nás nikdo policii nezabíjel ani v 68. aNI V 89.

4 0
možnosti

Zasloužená karma :-)R^

6 3
možnosti
  • Počet článků 338
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2093x
62 let, hodně zájmů, hlavně cestování. Mám moc rád Rakousko, pro jeho přírodu, srdečné lidi, rozmanitost a pohodu. Jinak kolo, lyžování, četba, biatlon a dokumenty.

Seznam rubrik