Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Zajímavý názor ruského politologa.

Politolog Arkadij Dubnov zmiňuje v rozhovoru pro Meduza.io, jak protesty vypukly nečekaně: „Jedná se o typickou ‚černou labuť‘. ‚Černá labuť‘ přiletěla a všechno změnila. Protesty byly pro všechny hlavní aktéry v Kazachstánu nečekanou událostí – podívejte se, jak se situace vyvíjela a jak reagovaly kazašské úřady. Několik dní Nur-Sultan – myslím tím město a samotného Nursultana Nazarbajeva – nereagoval vážně a zjevně očekával, že protesty budou uhašeny sliby o nižších cenách plynu. Pak se ale změnily ve vývar s velmi revolučním obsahem. To je nečekané. Protesty zahájili obyvatelé západního Kazachstánu, velmi důležitého regionu, kde se těží ropa a který přináší hlavní příjmy do kazašské státní pokladny, ale který za to nedostává odpovídající dotace na rozvoj. Situace v oblasti zaměstnanosti a bezpečnosti práce je velmi špatná. Jedná se vlastně o monoregion, který je spojen s ropným a plynárenským průmyslem.“

Dubnov připomíná, že zatím se nezdá, že by protestující měli nějaké vážné politické vedení, což je hlavní slabina. Úřady tak mohou prohlašovat: „Jsou to všechno výtržníci, rabující, chuligáni, je třeba je rychle dopadnout.“ Zatím se objevují jen anonymní požadavky, ale kromě jednoho, bývalého premiéra Akežana Kažigeldina, který je od konce minulého století v nuceném exilu, tu nejsou žádní vůdci.

0 0
možnosti
JR

J78a95n 26R38á42ž

6. 1. 2022 16:01

No když si vzpomenu na způsob jakým vedli své mírové akce američtí mariňáci v Grenadě, či Somálsku (například) a to je tam nikdo z místních nezval, tak Rusáci jak si počínají v Almatě jsou ještě slušňáci.

Jakékoliv "montáže" do vnitřních záležitostí cizích států jsou odporné, bez ohledu kdo to dělá a pod jakoukoliv záminkou.

4 4
možnosti
JL

US Marinaci nemeli zapotrebi se nejak "Chovat"< na vetsine domu v Grenade byly napisy "God bless USA". Na odpor se postavili kubansti zoldneri kteri se vydavali za stavebni delniky. V Somalsku bylo ukolem Marinaku ochrana vozu potravinove pomoci obetem hladomoru. Postizena oblast byla ve vnitrozemi Somalska a americke zasilky potravin byly po ceste rozkradany mistnimi kmenovymi nacelniky0. Pokud se pane Razi zastavate techto zlodeju, kteri nemeli zadne zabrany okrast hladovejici, jen ukaujete svoji povahu.

3 0
možnosti
JN

J23o27s89e34f 48N26i98k40l

6. 1. 2022 16:21

Pane Zieglere, Meduza.io, určitě víte čí je to internetová doména, ta je tak věrohodná jako ru...:-P

3 1
možnosti
VV

Ze neumite anglicky chapu, ale ze neumite rusky abyste si nasel kdo tu domänu provozuje uz chapu mene.

Ale prozradim vam, Kreml to neni.

0 3
možnosti
JN

J19o41s80e49f 44N53i26k92l

6. 1. 2022 19:54

..to jen kdybyste to nevěděl...pro Britské indickooceánské území

0 0
možnosti
VV

To jste tam opravdu vycetl?

0 0
možnosti
JN

J43o95s83e51f 53N32i53k35l

6. 1. 2022 22:52

...vy neumíte anglicky?

1 0
možnosti
VV

Na rozdil od vas spise ano.

0 0
možnosti
  • Počet článků 338
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2093x
62 let, hodně zájmů, hlavně cestování. Mám moc rád Rakousko, pro jeho přírodu, srdečné lidi, rozmanitost a pohodu. Jinak kolo, lyžování, četba, biatlon a dokumenty.

Seznam rubrik