Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ten inzerát je několik let starý a při aktualizaci zapomněli upravit mzdu, jinak to vysvětlit nejde, protože fakt nelze nabízet mzdu nižší než minimální. Totéž jsem dnes četl na sociální síti u pana Zdechovského, také na Foru 24, jen se ukazuje, jak se tento nesmysl bezmyšlenkovitě šíří. Pan Zdechovský tam vyfotil inzerát pocházející z roku 2017 a když mu to diskutující omlátili o hlavu, tak se kroutil, že to snad tak nevadí.

Jinak základní mzda neznamená, že za to lidé fakt dělají, obvykle ke mzdě patří pohyblivá složka, příplatky za směnnnost atd. Výsledná mzda pak může být i o polovinu vyšší.

Kdo dělá za malou mzdu, tak mu důchod vyjde obvykle zhruba stejný, ne-li vyšší.

6 4
možnosti
PJ

Pane Kozel tak si tam zavolejte a uvidíte kolik vám nabídnou :) , myslím, že za tu mzdu by jste nebyl ochotný ani vstát do práce. A víte proč tam ten inzerát je? Aby mohli zaměstnávat agenturní pracovníky a dokonce i ze zahraničí, protože na takové místo Čech pracovat nepůjde. Takže dělá přesně to, proti čemu SPD bojuje.

3 1
možnosti
  • Počet článků 338
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2093x
62 let, hodně zájmů, hlavně cestování. Mám moc rád Rakousko, pro jeho přírodu, srdečné lidi, rozmanitost a pohodu. Jinak kolo, lyžování, četba, biatlon a dokumenty.

Seznam rubrik