Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

To je to, co my euroskeptici tvrdíme pořád:

Ano, spolupráce mezi evropskými státy je nutná, ale nevěřme těm nasládlým sentimentálním frázím o vzájemné úctě a toleranci.

Předsudky mezi národy tady jsou už tisíce let a nelze je vykořenit na nějaký pokyn shora.

Nelze je vykořenit ani tím, že přijmeme ten nebo onen zákon. Například mezi majoritním etnikem a Romy existují předsudky i poté, co Romové byli z hlediska platných zákonů zcela zrovnoprávněni. Nekomentuji, zda ty předsudky jsou zcela neoprávněné, nebo zda vycházejí z něčeho reálného. Ať už jedno, nebo druhé, prostě je to důkaz toho, že staleté předsudky neodstraní nějaký nový zákon nebo nějaká mezinárodní smlouva.

Proto vždy budou nutné nějaké bariéry i mezi Českem a Německem.

Bariéry nemají být ani nepřekročitelné, jako byly v dobách rozdělené Evropy, ale ani zcela odstraněny, jak nám říkali nenapravitelní eurooptimisté včetně tolik idealizovaného Václava Havla.

Bariéry mají být přiměřené.

13 1
možnosti
RK

Jistě bariéry budou, ale ten Němec se opil a evidentně si myslel, že mu tam nalijí pivo. A oni ho vykázali, protože to byla soukromá akce a ne žádné restaurační zařízení, což ani nemusel ve svém stavu pobrat. A nejspíš proto tak vyváděl.

Ten trest je ale samozřejmě pro smích...

Vždycky budou lidi s předsudky a ti, co jsou v pohodě, ale nedělal bych z toho nutně problém. Je to o vazbách, pokud se s dotyčnými lidmi člověk seznámí, předsudky mizí.

Vnímání Ukrajinců také hodně změnila až probíhající válka. A přitom když tam člověk přijede, zjistí že alespoň ta velká města se od našich v ničem neliší. A lidi jsou tam jako všude.

0 0
možnosti
Foto

Pěkný a o mnohém vypovídající článek.

6 1
možnosti
LK

Vypovídá, pán je frustrovaný a nemá rád banány.

0 4
možnosti
  • Počet článků 338
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2093x
62 let, hodně zájmů, hlavně cestování. Mám moc rád Rakousko, pro jeho přírodu, srdečné lidi, rozmanitost a pohodu. Jinak kolo, lyžování, četba, biatlon a dokumenty.

Seznam rubrik