Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane blogere, nevím, co má znamenat ten začátek nadpisu. Jinak píšete o minulé době, jak se mělo co řešit například s členy KSČ. Tyto věci zvládli lépe Poláci, možná i Maďaři, ale jsou dnes označeni mediálně-ideologicky jakousi černou vlajkou, prý tam nedodržují demokracii. Je to kvůli jejich odstavení bolševických soudců, vlastnímu řešení státních záležitostí?

Boj proti panu Křečkovi mi připadne jako čistě ideologické přihlášení ke ideologickým notám jedné skupiny v naší zemi. Pokud se dobře pamatuji, vykazoval tento soudce na svém postě nezávislost, která právě na místo soudce je správná, na rozdíl od plnění ideologických zakázek: "Nactiutrhání* stanovené skupině našich představitelů" plníte spíš Vy tímto blogem. (* Nactiutrhání je např.psaní ke zvýrazňování špatných skutků či vlastností osob.)

0 0
možnosti
Foto

Jenom jedno nechápu - co má společného devatenáctiletá holka s tím zbytkem Vašeho článku?

1 0
možnosti

jj, KSČ, stejně jako její nástupnické organizace - KSČM a ODS - měly být zakázány.

0 0
možnosti
Foto

J48a69k60u14b 50T32o40m75i51s

16. 2. 2020 21:06

Tak Vy jste husté vytáhlo- ODS jako nástupce KSČ? Ještě navíc spolu s KSČM? Kdyby modráci ještě sami, tak zavřu obě tři ucha a budiž, ale toto?

0 0
možnosti

Abych pravdu řekla, vlastně jsem nepochopila, co tím chtěl básník říct...;-D

1 0
možnosti

Nic si z toho nedělejte. Není každému dáno.:-)

2 1
možnosti
Foto

Nesouhlasím s hromadným odsuzováním komunistů. Za svůj dlouhý život jsem znal několik komunistů co se živili rukama a mohli být příkladem pro všechny. Nikdy si nic s fabriky bez povolení neodnesli,ochotně každému pomohli,o volném čase značkoval např. turistické trasy. Také nesouhlasím,že se tu nic za 40 roku nepostavilo . Postavilo se mnohem více než po revoluci. Jen dodám,že jsem pravičák a sám jsem nikdy v žádné straně nebyl.

4 3
možnosti
Foto

Musíte rozlišovat mezi komunisty a mezi členy KSČ, pravičáku :-)

5 1
možnosti

J76a90n 67H68u84r15k35a

16. 2. 2020 5:42

zvolení Havla byl jen začátek, Čalfa ,Ježek hlavně pifku mám na rozkradače Dlouhého a Rusnoka a kdepak dnes škodí ...soudci dnes 77 procent z 83 ještě před šesti lety a úřednictvo...vedení skoro 100 procent...této zemi není pomoci po úhynu dinosaurů nám povládnou jejich děti stačí se podívat na jmenování úředníků soudců policistů...co jméno to perla minulosti

6 0
možnosti

My jsme se (na výzvu tehdejšího presidenta Havla v americkém congresu ) vrátili v roce 1994 a zůstali 15 let. Mnozí nás nechápali jak jsme mohli opustit naši původní vlast, mnozí nám záviděli úspěch, někteří nás podezírali, že jsme museli z USA utéct (ačkoliv nevím před čím) a mnozí nás prostě neměli rádi, jelikož jsme byli Čechoameričané. Poté, co mi několikrát někdo poplival auto a nenávistně na mě řval jsme toho měli dost. Prodali dům, sbalili se a už skoro 11 let jsme zpět v USA. Vím, že to byly jen výjímky, ale dost nás tenkrát ta nevřivost překvapila. Jsme rádi, že návrat nám umožnil strávit s rodiči ještě hodně let a také jsme tam poznali dobré lidi. Oba jsme stále pracovali (i když nemuseli) a možná to, že jsme byli velmi úspěšní i tam, některým lidem to dost vadilo. Žeby česká nátura?

3 0
možnosti
Foto

Škoda, že vás "milí a přátelští" Češi vyštvali. Ale kdyby takových, jako vy, tu bylo víc, tak by si nemohli zvolit do čela státu tak nemorální lidi, jako je Zeman s Babišem, tak to musíte pochopit.;-)V

0 1
možnosti

Když po roce 1968 nastala normalizace a můj manžel i já jsme dostali na stůl povinnou přihlášku do KSČ oba jsme se rozhodli Československo opustit raději než ohnout hřbet. I když naše začátky byly velmí těžké, nikdy jsme nepomysleli na návrat do socialistického ráje. Vím, že ne každý mohl nebo chtěl odejít, ale pro nás to bylo jediné možné řešení, kterého jsme nikdy nelitovali. Ten pocit svobody byl pro nás cennější, než zajištěný život v nesvobodě.

3 0
možnosti

Já si myslím, že doma je doma. Ovšem mě nikdo nijak extra nedusil. Komančům jsem řekl ne, nejdříve to si pamatuji jsem řekl, že nejsem dost zralý. Podruhé nevím s pak už se asi neptali. Ovšem muset utéct asi bych se po revoluci vrátil. Teď jsem spokojený, jedu do Dánska na ryby za týden se vrátím a je klid. Stejně bych to dělal tenkrát jenže soudruzi postavili plot aby měl kdo ten ráj budovat. Shrnul bych to asi takhle: East or West, home is the best.

3 0
možnosti

I73v31a96n 59M79i21n18á52ř

15. 2. 2020 19:07

Již jako dospělý jsem prožil aktivně v Praze na "Zlatém kříži" srpnové dny osmašedesátého roku. V tu chvíli již nebyl nikdo, kdo by o zlolajnosti a násilnosti bolševického systému pochyboval. Všichni jsme si říkali, že od této chvíle již nemůže být nikdo tak proradný a hloupý - aby do této zločinecké strany vstoupil. Přesto se následně ukázalo - kolik významných lidí se za to nestydělo. Nejhorší byli ti, co se oháněli záminkou, že svým vstupem do KSČ - stranu morálně očistí.

Vstup do strany po srpnových událostech - je paradoxně srovnatelný se situací, jako by část osvobozeného lidstva po válce - začala horovat pro fašismus.

11 0
možnosti

Snad každý,kdo se vyhřívá v nějaké významné funkci v našem státě, byl člen KSČ.

Zdroj: https://vladimirhavranek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=745635

------------------------------------

Tady si dovolím s váženým panem autorem naprosto souhlasit. Na druhou stranu není komunista jako komunista.

Například pana Jaroslava Kuberu jsem měl přesto rád.

:-)

1 4
možnosti
Foto

Občane Ličko ještě jednou, asi méně chápete. Co říkáte na karmu článku? Vysoká viďte? Článek je asi pravdivý a velmi se líbí, že ano?

5 0
možnosti
  • Počet článků 338
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2093x
62 let, hodně zájmů, hlavně cestování. Mám moc rád Rakousko, pro jeho přírodu, srdečné lidi, rozmanitost a pohodu. Jinak kolo, lyžování, četba, biatlon a dokumenty.

Seznam rubrik