Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^ Vladimíre, moc děkuji za tento článek R^VR^

Kdo opravdu chce vidět a slyšet, ten vidí a slyší. Stačilo by číst Františkovy encykliky a další veřejné dokumenty, naslouchat, co říká v homiliích při mši (pravidelně lze najít např, na Tv Noe), sledovat jeho projevy na veřejných audiencích a zajímat se o jeho cesty a jejich obsah. A také například číst jeho twitter. Je to stále znovu o evangeliu a jeho obsahu, o chudobě, milosrdenství, pomoci bližním v nouzi, o vztahu k přírodě jako Božímu stvoření (Kdo miluje Boha, miluje i jeho dílo), o potřebě usmiřování mezi věřícími lidmi různých konfesí jako cestě k míru, o lidské svobodě a důstojnosti...

0 0
možnosti

Řekl bych, že Polákům je hlavně dost líto, když se místo důstojné hlavy církve mají dívat na "aktivistu".

3 1
možnosti
OF

Měl by si promluvit s Gorbačovem

2 1
možnosti

P.P.František vyzval k návratu k Ježíši Kristu. Nic nového pod sluncem! Stejně jako papež František byl nenáviděn Ježíš Kristus. Dnes je stejná situace jako před dvěma tisíci léty. Ježíš Kristus byl pro židy také heretikem! Asi tedy papež František skutečně bude posledním papežem Církve, když bude ochoten následovat Ježíše Krista! :-)

2 2
možnosti
AL

Češi - bystrý národ! Kolik odborníků je zde v diskusi!

2 1
možnosti
Foto

Zbytečnost církve je prověřená staletími jejího fungování. Nic na tom nezmění, koho mají jako nejvyššího manažera. Ve skutečnosti se jedná o nehorázný podvod vůči lidstvu. Papež není zástupcem Božím. Nikdo jím nemůže být. Bůh nepotřebuje žádné dealery nebo obchodní zástupce na zemi.

5 5
možnosti
LF

L74u40k56a60s 81F59i27k81r

19. 1. 2020 2:55

Rabini snad nejsou dealeri?

0 1
možnosti
Foto

Jen by mě zajímalo, jak Vatikán bojuje proti chudobě.

4 2
možnosti
SN

:-).......Vatikán asi ne, ale....pojem Armáda spásy a Charita vám asi nic neříká? To je ten katolický plebs a patří pod to i Tříkrálová sbírka, která vybere miliony pro ty nejubožejší! Přezíravý pane! ;-D;-D;-D;-D;-D

2 0
možnosti
OP

Oko nezaujatého pozorovatele vyhlíží, co bude dál. Zda návrat k církevnímu diktátu nebo konec jedné dlouhodlouhé éry obelhávání sebe sama

0 3
možnosti

P.P.František vede Církev k Pravdě, lásce a svobodě! Pokud Církev půjde za ním, přežije i tuto složitou dobu, do které nás přivedla! :-)

1 2
možnosti
DH

D62a84v37i93d 39H29o98l82e64c

18. 1. 2020 14:02

Papež František kašle na křesťany,nehájí církev a leze do zadku muslimům a islámu.

7 3
možnosti

Nesmysl! Výklad atheisty! :-)

1 2
možnosti
Foto

Papež směřuje k pravé podstatě církve. Je logické, že preláti ( a nejen polští ) mají pocit ohrožení, protože milují ten svůj "karneval", a nikoli evangelickou chudobu a prostotu.

Pakliže má církev přežít, musí se oprostit od barokního způsobu konání a stát se onou "polní nemocnicí" podle Františka.

Karma.

6 2
možnosti
SM

Katolícky pápež evanjelickú chudobu?

2 3
možnosti
  • Počet článků 338
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2093x
62 let, hodně zájmů, hlavně cestování. Mám moc rád Rakousko, pro jeho přírodu, srdečné lidi, rozmanitost a pohodu. Jinak kolo, lyžování, četba, biatlon a dokumenty.

Seznam rubrik