Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BH

Helenka si asi myslí, že být za zenitem znamená zemřít a národní poklad zakopat:-/;-)

0 0
možnosti
Foto

Jak píše Tomáš Vodvářka kousek níže. Pro mne jsou skutečné dámy Marta Kubišová a Marie Rottrová. A také například Hana Ulrychová a Naďa Urbánková.

Žel, Helena Vondráčková se smutně proslavila také žalobou na Martu Kubišovou,

No nic, byly a jsou některé písně od Hleny Vondráčkové (z těch starších), které mám rád a nezapomínám je. Takže v tomto smyslu zůstávám s úctou.

2 0
možnosti
Foto

... aniž bych čtl článek, napadlo mne to samé, čím končíte - to nemá v okolí nikoho, kdo by jí to řekl? No, asi ne. ;-D A korunu svému "angažmá" dala, když se s Davidem vynořili ze tmy v 96 ́po Nagánu - skvělý marketingový tah od lidí, okolo nich, ale jinak klasika v jejich podání - pro úspěch cokoliv a kdykoliv. :-/RvRv

2 0
možnosti
SB

Nagano bylo v roce 1998.

0 0
možnosti
Foto

Já ji rozumím. Představte si, že po letech té slávy, cicmání se politiky, naposledy metál do presidenta atd. a najednou má být šmytec? Kdo by jí obdivoval? Pan Michal? To jí asi nestačí.

Jaký je to rozdíl od Marie Rottrové, Marty Kubišové atd. které došly k názoru, že to stačilo, děkuji a končím. A odešly jako dámy středem, za standing ovations.

Helena Vondráčková - až zmizí, tak si toho nikdo nevšimne.

11 1
možnosti
Foto

Marie Rottrová a Marta Kubišová ale (díkybohu) ještě neskončily. Nikdo ze slavných lidí dobrovolně neskončí, pokud má svoje obecenstvo a pokud ke skončení není donucen okolnostmi, mezi něž například patří zdravotní stav. Ostatně, co si budeme vykládat, i z "neslavných" lidí málokdo umí v pravý čas skončit.

Možná, že až H. Vondráčková zmizí, tak si toho nikdo nevšimne, jak píšete... Ale její krásný hlas si bude v písních spousta lidí připomínat ještě dlouho, bez ohledu na to, co o ní kdy napsal bulvár.

1 0
možnosti
Foto

Paní Helenu Vondráčkovou jsem celkem dobře snášel. Dokud se naposledy nevdala. Od té doby je pro mne nestravitelně sebestřednou a nesoudnou megérou.

15 0
možnosti
SB

Tady vůbec nejde o to, zda kritička měla pravdu. Já především nechápu, jak je možné soudit se o něco, co je evidentně věcí názoru. Když někdo napíše, že jsem seděl v kriminále za opakovanou krádež automobilů, tak ho dám k soudu. To není věcí názoru. Prostě jsem neseděl nikdy za nic, natož za tohle, když ani nemám řidičák. Ale když o mně někdo napíše něco, co vyplývá z jeho názoru, tak si stokrát mohu myslet, že nemá pravdu, ale těžko ho mohu žalovat.

Zda je paní Vondráčková za zenitem, nebo ne, je evidentně věcí názoru a nechápu, co chce na tom vysoudit.

A to píši i jako člověk, který se domnívá, že v mnohém se jí křivdí – třeba v tom, že se jí vyčítá, že ona mohla zpívat v době, kdy Kubišová nemohla. Marta Kubišová v roce 1968 nepokrytě dávala najevo svou náklonnost k Dubčekovi, což jí samozřejmě nikdo nevyčítá, ale v době Husákovy normalizace to bylo považováno za velký škraloup, což však Vondráčková neovlivnila. Myslím si, že H.V. zdaleka nebyla s minulým režimem svázána tak, jak je jí kladeno za vinu. Ano zpívala, ale to například Matuška až do své dobrovolné emigrace také.

V lecčems se jí směrem k její minulosti zastávám, ale s těmi žalobami je v poslední době trapná a tato tomu obzvláště nasadila korunu.

4 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 0
možnosti
Foto

Vše vychází z toho, že se stát rozhodl nějakým způsobem chránit nehmotné věci, jako jsou myšlenky, nápady a reputace. Je to hloupost, protože nikdo na světě nic takového nevlastní. Je to uměle vytvářený konstrukt kterým stát chrání monopolní požadavky určitých lidí.

0 0
možnosti
MP

Tak za Zenitem jsou všichni:

1. Zenit

2. Lokomotiv Moskva

3. CSKA

4. Krasnodar

....

:-)

8 0
možnosti
MB

5. Zenit Zkratky SSM = - Zručnost - Elán - Nápaditost - Iniciativa - Tvořivost. Já se na Helenku dívám jako Reflektor mladých a říkám - Už to neplatí ! ... :-)

0 0
možnosti
MB

Znám dvě, skutečně umné ženy. Jiřinku a Helenku. Tu, z trezorového Ucha, Televarieté, od Křemílka a Vochomůrky. Podobně mladou holku - Od červený řeky a pak Vesele, smutnou princeznu. Nevím, co se jim přihodilo, přijaly role nové. Dnešní, Šíleně smutné princezny ... :-)

4 0
možnosti
  • Počet článků 338
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2093x
62 let, hodně zájmů, hlavně cestování. Mám moc rád Rakousko, pro jeho přírodu, srdečné lidi, rozmanitost a pohodu. Jinak kolo, lyžování, četba, biatlon a dokumenty.

Seznam rubrik