Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já tedy nevím, ale pamatuji klíčovou roli Činoherního klubu, nikoliv dvadla Disk. NO a podobné to bude s dalšími výroky. V rozhovorech je naprosto normální, že dotazovaní nastíní své vlastní vidění reality, ostatně právě tím jsou tyto články atraktivní. Myslím, že reakce Kubišové a spol. jsou zbytečně hysterické. Míchají hrušky s jablky...

0 0
možnosti
Foto

Klamala nás komunistická média i tehdejší učebnice historie a klamou nás i v současnosti. I kdyby ovce rozuměly, tak by jim taky nikdo neřekl, že se narodily, aby skončily v salámu.

1 4
možnosti

Kde kupujete ovčí salám? Už dlouho jsem ho neměl, dal bych si ho rád znovu.

1 1
možnosti
Foto

;-)Bezedné studnice mouder i kydů. I přemítání, kdy kdo kde udělal chybu. Třeba i souzi vod Charty kam asi zašli, anebo až zběhli? A zda i s nima, či i bez nich, dějiny by se hly, anebo nehly.

Zdroj: https://jiroudek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=712628;-)

1 2
možnosti

P32e79t24r 54B45u93r87i25a35n

10. 8. 2019 12:02

Bagatelizování komunistických prasáren začal Zeman už ve svém předvolením lhaní když tvrdil, že proti demonstrantům na Palachův týden zasahovali jen milicionáři důchodci, kteří jen vytlačovali vlastními těly demonstranty z prostoru. Pokračoval v tom Babiš tvrzením, že jeho spolupráce s StB spočívala vlastně jen v ochraně státních surovin před rozkradením. Ten měl k tomu ale aspoň osobní důvod.

Dosud nevnímám, že by se nějak převracela historie ze strany novinářů. Jednotlivců to ano. A komunistů a jiných probolševických hord, to jistě také.

13 2
možnosti
Foto

Potom je zajímavé, proč věříte agentovi StB Zifčákovi, tím pádem i probolševickým hordám a ne západním médiím.

2 4
možnosti
Foto

Politicky korektní by bylo napsat, že jen nabízí jiný úhel pohledu, a to poněkud zleva. ;-D Taktika takového postupu byla vyvinuta dezinformátory v bývalém SSSR. Daný žurnalista napíše několik článků, ve kterých budou pravdivé a lehce ověřitelné informace. Až se stane dostatečně populárním, může mezi ně tu a tam přimíchat něco méně pravdivého. A čtenář to spolkne - vždyť to napsal ten známý XY!

Svého času to praktikoval Voloďka Železný na TV NOVA (v Moskvě studovaný syn sovětské občanky), nyní jakýs Soukup na TV Barrandov.

A řada zdejších blogerů a diskutérů.

Co se týče pravdy o Sametové revoluci, tak ta nevyjde ven ani po padesáti letech. Ale jeden střípek tu prozradím - a to dokládá roli Gorbačova:

Revoluci jsem s jistým předstihem zahájil já, když jsem v r. 1988 sovětským vozem GAZ69 naboural v Korunovační ulici (v Praze) vůz ÚV KSČ.

R^R^R^

3 0
možnosti
Foto

To je tak, když kovaného antikomunistu pustí k řízení sovětského vozidla.

2 0
možnosti
Foto

Obávám se, že u nás u řady lidí došlo k názorovému posunu. Slova jako "havlisté", "pravdoláskaři" , "sluníčkáři", se dnes používají pomalu už jako nadávka. Prý se u nás všechno rozkradlo a přitom právě tito lidé dnes fandí Andreji Babišovi, který se v době po roce 1989 stal z ničeho nic miliardářem. :-/

6 0
možnosti
Foto

Je faktem, že Sametovou revoluci v roce 1989 zahájil student Šmíd, kdy na základě jeho ubití komunistickou zásahovou jednotkou se psala historie.

Jen je s podivem, že mrtvého studenta Šmída doposud nikdo nenašel.

5 7
možnosti

A vy jste objevil Ameriku. ,,,;-D,,,

5 2
možnosti
Foto

Tak jako byly kdys sepsány ,,Staré pověsti české", tak obdobně se ,,tvoří" i ,,Nové pověsti české". A rozhodně je ,,netvoří" jen jediné ,,medium", ale celá řada i novodobých ,,iluzionistů" jak mediálních, tak i na tzv. social. sítích;-) A tak dnes ,,z milionu líných kmánů dva miliony partyzánů"(K.K.R^):-/

4 1
možnosti

Ta otázka je sice hodně návodná, ale prosím.

Považuju za směšné, že se najdou, dokonce celebrity, které protestují proti zveřejnění názorů, vzpomínek konkrétních přímých účastníků - svědků, jen proto, že nezapadají do doporučovaného ideového rámce:-)

Že by snad podvědomě toužili po té předlistopadové cenzuře?!:-)

11 0
možnosti

Pokud je to pravda, nic proti tomu. Například o Havlovi je k dispozici spousta informací, které "nezapadají do ideového rámce", ale pokud jsou pravdivé, nelze proti tomu nic namítat. Dokonce ani Žantovský, blízký přítel Havla, si v jeho životopise nebere žádné servítky.

8 0
možnosti

Podle mne je to přesně v duchu Zemanova líčení událostí v roce 1989, kdy brutální zásahy režimu proti demonstrantům popsal jako nemotorné akce obtloustlých milicionářů.:-/

5 0
možnosti
Foto

Které málem k smrti utlouklo pár brutálních studentů. :-)

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS