Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

hrůza, dík za připomenutí

1 0
možnosti
Foto

Je nutné hlavně vysoce ocenit, že Robert Hofrichter patřil mezi zakládající členy odbojové skupiny založené v dubnu 1949, jejíž členové se v květnu 1949 rozhodli uchýlit do ilegality a jako místo svého úkrytu si zvolili lesy poblíž přehrady Souš v Jizerských horách. Členové skupiny shromáždili k jejich plánovanému protikomunistickému odboji průmyslovou trhavinu ekrazit, roznětky a zápalnou šňůru, čtyři pistole, přibližně 400 kusů nábojů do pistole r. 9 mm a tři vojenské pušky s 300 kusy nábojů. Členové skupiny připravovali provedení ozbrojených a sabotážních akcí proti strategicky důležitým zařízením (Robert Hofrichter byl velitelem skupiny, Jiřím Habou, v červnu 1949 pověřen, aby se společně s dalším členem skupiny pokusil zničit elektrárnu v Kořenově). Skupina chtěla zničit i elektrárny v Tanvaldě popř. Šumburku, přičemž Robert Hofrichter, jako zástupce velitele, dával členům skupiny instrukce, jakým způsobem se má zacházet s trhavinou. Robert Hofrichter rovněž poskytoval nově příchozím členům skupiny rady, jak mají zacházet se zbraněmi, které jim byly poskytnuty. Skupina také plánovala přepadnout stanici SNB v Horním nebo Dolním Polubném za účelem opatření střelných zbraní, zejména samopalů, k jejich odbojové činnosti. Skupina byla odhalena dne 24. 07. 1949 a při následné přestřelce s příslušníky SNB byli zabiti dva členové skupiny, Jiří Haba a Tomáš Hübner, a tři členové skupiny byli vážně zraněni.

2 3
možnosti
LF

L32u59k98a31s 90F23i68k27r

26. 7. 2019 6:03

To mate od vaseho ridiciho agenta?

4 1
možnosti
Foto

A dnes se KDOSI snažil podobného "hrdinu" Ondráčka protlačit do funkce.

Kolik bylo podobných akcí?

R^

6 0
možnosti
VV

Ten ovsem nestrilel zezabuku z kulometu, ale hrdinne se v davu ohanel obuskem.

A o podobnych akcich mel porad kdysi v tivi porad JaroslavHutka. Kdoho nezna, tak to je ten zpevak co nesaha tomu ostravskemu kolegovi ani po kotniky, napsal neco hrozneho o Milousi Zemanovi a v Hollandskuprej podle mistnich vcerejsich zebral.

4 0
možnosti
VV

Tak nam po 70. tletech vyplavala na povrch jedna kapka v mori zlocinu jichz se komunisti dopustili. Kolik jich jeste vyplave?

5 0
možnosti
JV

J53i59r11i 16V80r32a29b13e74c

25. 7. 2019 11:32

A tito komunističtí zločinci žijí mezi námi a část národa je volí .

10 0
možnosti
VV

Nejen to, jeste je vychvaluji jaci to byli kabrnaci a jak bylo tenkrat dobre.

6 0
možnosti
VS

A tomu připočítejte, že má předsedu vlády který byl komunista, díky tomu se i dostal ke svému bohatství; a aby toho nebylo málo byl ještě estébák. Nechce se vám blejt? Mně ano!

14 0
možnosti
Foto

Smutné výročí, karma...

10 0
možnosti
Foto

Nepochybně byli oni čačtí soudruzi za hlavněmi kulometů vyznamenáni nějakým metálem Za službu vlasti a měli jistě i solidní pense.

Karma.

15 0
možnosti
Foto

Žel, tihle "hrdinové" nebo jim podobní mají nesrovnatelně vyšší penze ve srovnání s běžnými lidmi a zejména s těmi, kdo byli za komančů ve vězení kvůli svým názorům a postojům. Pohůnci režimu byli velmi dobře placení a to se na výši jejich dnešních důchodů výrazně projevuje.

1 0
možnosti
  • Počet článků 338
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2093x
62 let, hodně zájmů, hlavně cestování. Mám moc rád Rakousko, pro jeho přírodu, srdečné lidi, rozmanitost a pohodu. Jinak kolo, lyžování, četba, biatlon a dokumenty.

Seznam rubrik