Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jo, Švédsko jsme si už škrtli. Ve čtvrtfinále.

0 0
možnosti

Užitečný idiot, nebo tak nějak, že ano ...

1 0
možnosti
Foto

Nápad to je dobrý, ale kolik jich bude protestovat v sobotu a jak dlouho, jako žluté vesty ve Francii, ne v pátek místo školy.

1 0
možnosti

Puberťačka zachraňuje klima tím, že letecky putuje sem a tam z jednoho konce světa na druhý.

Kdyby se klima ochraňující mládež místo stávek rozhodla, že v kině bude ignorovat nabídku pochutin a nápojů a nají se až doma z talíře a napije ze sklenice (ideálně kouhotkové vody nebo z ní připravené domácí limonády nebo čaje) a o prázninách místo letecky do Thajska pojedou vlakem nebo na kole někam do kempu nebo na chatu, to by se klima radovalo!

Jenže pro dobrou věc jsou studenti ochotni vynaložit peníze svých rodičů nebo sponzorů a spoustu času (lepší demonstrovat, než se učit), ale v žádném případě slevit ze svého pohodlí.

6 0
možnosti

Zneuzivani deti k propagaci ideologie je stara vec. Detska krizova vyprava pro osvobozeni Svateho hrobu. Podobny nesmysl. Naciste i komuniste v tom byli a stale jsou mistri.

10 0
možnosti

Nevím k čemu může být dobrý tenhle pedofilní ekologismus, když ani odborníci si nejsou jisti oteplováním a jeho příčinami ani jinými ekologickými změnami a jejich příčinami.

16-letá odbornice na ekologii?

No, nevím, nevím.

5 0
možnosti

Važení, možní je Greta naivní ... Ale co byste taky chtěli po 16 leté holce. A přiznám, že mi je jedno, jak to vypadá v Číně, nebo v Turecku u moře. Nežiju tam. Vadí mi však odpadky všude kam se podíváš, stará auta co kouří, jako by jezdila na uhlí ( chápu, že každý na nové nemá a do práce se nějak dopravit musí ) a hlavně mi vadí to, že na 1 obyvatele u nás produkujeme víc odpadů a škodlivin do ovzduší a do vody, než Čína o které se furt dočítám, jak znečišťuje planetu. A taky je pravda, že kromě konferencí a neustálého plácání, "že by se s tím mělo něco udělat", se s tím opravdu nic nedělá. Takže začněme u nás, hezky polehoučku, ukliďme binec kolem domů, v příkopech, našetřeme si na novej kotel, v novém kotli už nepalme PET lahve a plasty, možná si našetříme i na novější auto a křičme, že by to stejné měli dělat v Turecku, Číně a jiných tramtáriích ...

3 11
možnosti

J60o88s23e78f 46U61l15m71a37n

29. 5. 2019 12:57

Proti Gretě nikdo nic nemá. Problém je v politicích a aktivistech. Starých aut, co kouří, je v ČR minimum a situace se nezhrošuje ani nemá potenciál se příliš zhoršovat (bude za 10 let mít naše republika 15 mil. obyvatel? Asi sotva...pojedou lidi do práce dvěma vozy najednou? Určitě ne!). Přepočet produkce škodlivin na obyvatele a následné srovnání s Čínou je čirá demagogie, kterou máte z našich médií, bohužel už jste se nad ní nestačil zamyslet. Zkuste to teď a přijdete na to, v čem je nesmyslná.

A možná byste si i mohl všimnout, že ČR tyto věci řeší. Přispívá lidem na nové ekologické kotle, zateplení domů apod. Kde jinde tohle dělají?

15 0
možnosti

J73o78s88e60f 69U98l81m65a22n

29. 5. 2019 11:50

Já velmi nemám rád symboly. Symboly jsou berličkou (mnohdy totalitních) ideologií a ještě nikdy žádný problém nevyřešily. Důležité je dělat smysluplné kroky. Dnešní doba je jako kýblování vody z lodi, ve které je díra. V prvé řadě je třeba stabilizovat počet obyvatel na Zemi. Kolik organizací za něco takového bojuje?

10 0
možnosti

Vždycky si tak říkám, že kdyby měli naši předci takové aktivisty, třeba bychom pořád ještě žili v tundře, jedli mamuty a celé Švédsko by bylo schováno pod kilometr silným ledovcem.

7 1
možnosti
Foto

Já se bojím, že to možná s Gretou a mnohými dalšími může být jako ve výroku P. J. O’Rourkeho: Každý chce zachraňovat planetu, ale mámě s nádobím nepomůže nikdo.

32 0
možnosti

J90a86n 47B54í73l53ý

29. 5. 2019 14:10

to mi připomnělo jordana petersona: neumíte si uklidit ani vlastní pokoj, ale chtěli byste radit světu...

8 0
možnosti
  • Počet článků 338
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2093x
62 let, hodně zájmů, hlavně cestování. Mám moc rád Rakousko, pro jeho přírodu, srdečné lidi, rozmanitost a pohodu. Jinak kolo, lyžování, četba, biatlon a dokumenty.

Seznam rubrik