Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

> pokud se nedostanou k moci ať bývalí či současní komunisté a příslušníci STB, bude ještě lépe!

Pochybuji. Pokud vyloučíte posledního vítěze voleb posledních a dvě politické strany, které nesou hlavní díl zodpovědnosti za vývoj po revoluci, tak už není skoro koho volit ;/

0 0
možnosti
Foto

stejně je smutné že tolik let po sametovce jsme stále lidmi nižší kategorie a naše platy a tudíž i životní úroveň pokulhává

0 0
možnosti

Blogere, kde jste vzal to temer padesatiprocentni zdaneni prumerne mzdy v Nemecku? Tam zadne jednotne zdaneni neexistuje. Zakladem vyse zdaneni je jedna ze sesti danovych trid a v kazde z nich je prozento individualniho zdaneni zavisle i na vysi prijmu. Krome toho existuje cela rada danovych ulev formou od prijmu odecitatelnych napr. nakladu na dopravu do zamestnani a p.

1 0
možnosti

Autor zrejme mel na mysli pomer Brutto/Netto. Tedy i veskera socialni pojisteni.

1 0
možnosti

Někdy mám pocit, že se někdo probudil, ale jaksi pozdě. Minulý rok Baťa propustil přes patnáct lidí před vánoci, opravdu to byla vánoční atmosféra, bez dárků a sotva s penězi na přežití. Letos mi můj zaměstnavatel od nového roku snížil mzdu na minimální, za to, že pracuji dobře, na výběr mi dal, buď ber, nebo jdi. Situace je taková, že tohle podporuje i úřad práce a tak snižuje statistiku nezaměstnanosti, prostě vás pošlou do firmy o které ví, že během zkušebky vás propustí. Nic nevyděláte, plácáte se v dluzích, nemáte ani na základní potřeby, to je reality i bez Babiše, už se proberte lidi!!!!

0 0
možnosti

Proboha, co děláte za práci za minimální mzdu? 8-o

1 0
možnosti

Kdy se už smíříte s tím, pane Havránku, že nejen u nás na průměrnou mzdu dosáhne cca třetina obyvatel. Tak tomu bylo a je ve všech dobách, ve všech systémech (s výjimkou komun, kde mají všichni více-méně kulové).

0 0
možnosti

Pokud se s tím jen stále smiřujeme, nikdy je nedohoníme. V Německu mají několik milionů uprchlíků, drtivá většina z nich není zaměstnatelná a i přesto čekají růst větší než my...a už jim začínají chybět pracovníci. Já si na svůj plat nestěžuji, ale pokud u nás 2/3 nemají ani náš průměrný, je něco špatně.

2 0
možnosti

Ten rozdíl v mzdách je mj. opticky zvyšován Klausovou fintou: platbou části pojištění přímo zaměstnavatelem. (Tehdy Klaus přiznal, že to dělá na omezenou dobu, aby se nezdál růst mezd skokový. Dnes o tom nejspíš neví.)

Pokud by bylo hrubou mzdou vše, co zaměstnavatel zaplatí (tedy "superhurbá"), nebyl by rozdíl tak výrazný. A porovnání by bylo reálnější.

Proto považuji za nesmyslný "boj" Babiše za zrušení "superhrubé". Na ní je vadná jediná věc: je to pojem Kalouskův.

Obecně je jedno, jestli platím 19 % z hrubé, nebo 14,18 % ze superhrubé.

0 0
možnosti
Foto

Tak když mu to doplatil německý soud, tak to je dobré. Horší by bylo, kdyby mu to musel doplácet český dopravce. To by to mohl rovnou zabalit :-)

3 0
možnosti
Foto

Doplatil mu to německý zaměstnavatel, tedy Deutsche post, a zabalí to nejspíše stejně, protože německý zaměstnavatel nebude mít motivaci zaměstnávat cizí firmy za německé platy. Konec konců, o to německým odborům šlo, vytlačit levnější konkurenci z trhu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 338
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2093x
62 let, hodně zájmů, hlavně cestování. Mám moc rád Rakousko, pro jeho přírodu, srdečné lidi, rozmanitost a pohodu. Jinak kolo, lyžování, četba, biatlon a dokumenty.

Seznam rubrik