Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J97a66n 51R53i36c66h78t23e80r

13. 2. 2018 15:07

Ještě by mě zajímalo, jestli si autor chytil taxi na ulici, oslovil nějakého na štaflu v centru nebo zkusil aplikaci.

0 0
možnosti
Foto

Mne by spíš zajímalo - proč se UBER a spol tak brání tomu aby byly ty podmínky pro všechny stejné - a za ty dva roky nebyl schopen přizpůsobit své podnikání zákonům této země - pak by se vyhnul všem --jistě vylhaným obviněním.Ale je třeba také možné -že kdyby splňovali vše jako ostatní -již by pro ně to ježdění nebylo tak zajímavé.

3 1
možnosti
JK

Já naopak chci, aby taxikáři dodržovali stejné podmínky pro zákazníky, aby na jejich zlodějinu nemusely upozorňovat turistické průvodce.

1 1
možnosti
Foto

taxikem jezdím jednou za rok z lenosti u příležitosti jedné akce cca 5 km...objednám a čekám před hotelem...ale sotva vlezu dovnitř na taxametru svítí 100 Kč...jo kdyby čekal on a ne já, neřeknu popel, ale je to obráceně...to jsem nikdy nepochopil.:-/

9 0
možnosti
Foto

smluvní přeprava hotelů není taxislužba - tam je třeba si stěžovat na recepci toho kterého hotelu.

1 0
možnosti
RB

Rozdíl mezi klasickým taxikem a Uberem

1. Silniční daň

2. STK každý rok

3. Pojištění vozidla pro taxi je 2x dražší

A to jsou jen některé rozdíly co jeden musí a druhý nikoli.... Všichni by jste chtěli jezdit snad zadarmo. Uvědomte si, že to jsou služby a ty patří k nejdražším kdekoliv v Evropě. Budete nadávat na německého taxikáře? Ti mají v průměru 3.5 euro na km (cca 100kč/km). Je 18,-/km za které jezdím já v jednom 70tisícovém městě na SM hodně? A to musím platit navíc všechny ty věci, které jsem napsal výše.... Nezastávám se pražských taxikářů a nenadávám na Uber, ani jedno se mě netýká, ale rád bych, aby jste si uvědomili, že za služby se platí a to všude. Nemáš na službu? Jezdi MHD.

5 5
možnosti
Foto

Z Václaváku do Záběhlic je to asi 8 km, takže pokud Vy osobně jezdíte za cenu, kterou píšete, vyšla by cesta s Vámi nastejno jako u Uberu. Z toho jasně vyplývá, že článek se netýká Vás, tudíž se nemusíte rozčilovat. :)

5 0
možnosti
JB

Ten uvedený cenový rozdíl mluví za vše.. Ještě dotaz: v té částce 500Kč bylo započítáno i ono pověstné "turbotlačítko" ??? ;-D

0 0
možnosti
DM

No tak pokud si bude vymýšlet s cílem mi podstatnou měrou uškodit, tak to pomluva bude. Ale když o někom řeknu, že mu uřízli kvůli cukrovce nohu, a ono se ukáže, že tomu tak není, tak z toho pomluvu ve smyslu § 184 tr. zák. prostě neuvaříte. To není můj výmysl, tak to prostě je, ať už si mým vysvětlením pohrdáte, nebo ne.

0 0
možnosti
DM

Omlouvám se, to patří do úplně jiné diskuze :-D

0 0
možnosti
DM

Ohledně "poctivosti" pražských taxikářů asi netřeba míti jakékoli iluze, ale osobně si myslím, že většina jich je v pohodě. Po Praze jsem jel taxíkem odhadem tak třicetkrát, a z toho se mě pokusil natáhnout (celkem hodně) jen jeden. Nicméně stačil jeden pohled do mých hlubokých, něžných očí stopadesátikilového nosorožce, a požadovanou částku sám upravil asi na třetinu původní sumy.

1 0
možnosti
ZS

šťouchl jste ho rohem? ;-D

0 0
možnosti
JR

Vážený pane Havránku, evidentně jste taxíkem nejel velmi dlouho. Taxikáři nebrojí proti chytrým telefonům, téměř všichni využívají Liftago, kde se předem dozvíte cenu, tak jako u Uber.

Rozdíl je v tom, že pro Uber může jezdit kdejaký neumětel, který právě dorazil do Prahy, neumí slovo česky ani jiným civilizovanějším jazykem.

Abych byl konkrétní (případ, který znám): když si Ukrajinec (nebo kdokoli jiný) koupí pět Fabií a přitáhne sem deset Kazachů, kteří se v nich střídají po dvanácti hodinách, nepovažuji to ani za "sdílení". Je to jen to, čemu se za komunistů říkalo "černé taxi".

7 5
možnosti

To je přesně ta lež. Černý taxík neplatí daně, ale Uber ano. Taxikáři jsou jedním z posledních pozůstateků socíku. Zelináři, řezníci, pumpaři atd. už ta elita nejsou. Jen taxikáři si myslí, že jsou něco extra, když umí řídit. Nejsou. Řídit umí většina lidí, ale ti umí ještě něco navíc. Dnes jesm viděl taxi, které mělo nalepená hesla typu "Piloti bez leteckého průkazu", "Doktoři bez školy", ... Kde berou tu drzost se srovnávat s těmito profesemi?

18 1
možnosti
MP

Z které části republiky jste na vánoční trh do Prahy dorazil? V Praze je cena regulovaná na max 28 Kč. za km tedy to co vám nabídne Uber pop za 168 Kč. může s legálním taxi stát i 500 Kč. Moc Vám nevěřím že jste si zastavoval na ulici taxi a ptal se na cena a poté nainstaloval aplikaci Uber (nutno zmínit že obdobné aplikace provozují skoro všechny Pražské dispečinky, tedy absoulutně nic nového) V dnešní době Vás řidič až na pár vyjímek bez zapnutého taxametru nikam neodveze. Pokuty jsou tak vysoké že si to nedovolí. Ano v Praze kazí pověst taxikářům několik desítek gaunerů s kterými si evidentně magistrát neví dlouhá desetiletí rady. Vyřešit tuhle situaci musí státní orgán ne sami taxikáři. Úroveň taxislužby se velmi zlepšila a řeči o teplácích a zlatém řetězu nejsou rozhodně na místě a svědčí o tom že jste možná ani v žádné Praze nebyl.

Taxikářům jde hlavně o rovné podmínky. Pokud je Uber tak fantastická společnost absolutně nechápu proč od roku 2014 kdy začal svou činost na území ČR nezlegalizoval svou činost.

3 12
možnosti
PK

... jeden by se nad těmi poctivými dročkaři rozplakal....

6 0
možnosti
  • Počet článků 338
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2093x
62 let, hodně zájmů, hlavně cestování. Mám moc rád Rakousko, pro jeho přírodu, srdečné lidi, rozmanitost a pohodu. Jinak kolo, lyžování, četba, biatlon a dokumenty.

Seznam rubrik