Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MD

Zkratka a dobre. Clanek odborne posoudil jak vliv samotnych komunistu a hospodarstvi zvaneho 'budovani socialismu' tak vlivy technologicke urovne doby, u nas, pred nami, na planete Zemi. Vcetne zakladnich aspektu, ktere se na tom vyrazneji podilely.

"A tak je to spravne, tak to ma byt."

2 2
možnosti
LH

Vážený autore, Já, jako dělník na tři směny a vlastně většina manuálně pracujících lidí, jsme měli za komunistů více svobody než dnes.Tenkrát jsme přes ROH prosadili ve fabrikách hodně věcí dobrých pro dělníky.Dneska ve firmě MUSÍTE DRŽET HUBU A KROK jinak je vyhazov ( neprodloužení pracovní smlouvy).Dneska jediná slova na požadavky dělníků jsou...KDYŽ SE VÁM TO NELÍBÍ, BĚŽTE JINAM.

Dneska jako padesátníci a výše neseženete práci, protože jste DISKRIMINOVANÍ věkem.Když jsem jako nezaměstnaný šedesátník sháněl práci, tak ve většině firem jsem se dozvěděl...PRO NAŠI FIRMU JSTE NEPERSPEKTIVNÍ.

A tomu Vy říkáte svoboda?Tenkrát stačilo ve městě zajít do KTERÉKOLIV fabriky a vzali vás všema deseti.

Vy jste slyšel za komunistů, že by za své názory byli perzekuovaní

horníci, hutníci, traktoristi, dojičky, zkrátka lidi mauálně pracující?Lidi, co seděli v kancelářích na zadku, ti byli možná za své názory perzekuovaní, ALE TI SE BÁLI O SVÉ FLEKY JEN ABY NEMUSELI JÍT MAKAT RUKAMA.Ono těm z kanceláří se nechtělo dělat na směny a v úkole.

A ješte jeden příklad.Havel, nepřítel komunistů práci vždycky dostal.Tomu

komunisti nikdy neřekli MÁTE HRÁDEČEK, MÁTE BYT V PRAZE, MÁTE MERCEDESA TAK TO PRODEJTE A BUDETE MÍT Z ČEHO ŽÍT.Dneska se toto děje denně když my, jako bílí, jdeme žádat o sociální dávky.Pokud máte majetek ( což znamená rodinný dům) tak dávky vám nedají...a přitom vám ani práci nedají.

4 12
možnosti
LH

Je zajímavé, že disidenti, a Havel obvzlášť, práci vždycky dostali.Sice třeba v kotelnách, ale hlady nechcípali a nikdo je nenutil rozprodávat svůj majetek.Na netu se nechá dohledat kolik disidentů mělo auta, chaty apod.A komunisti JE NENUTILI TO PRODÁVAT.

Z článku na netu....Prominentní disidenty označuje za chartistickou šlechtu. Tedy Václava Havla, Václava Bendu a několik dalších. „Okrádali nás. Havel a celá ta šlechta byly hyeny, co to dělaly pro peníze. Přes Nadaci Charty 77 dostávali prachy ze zahraničí, ale k většině vězňů a jejich rodinám se nic nedostalo. Ty prachy šly na opravy jejich chat, různý žranice a chlast. Navíc se o ně podělili s estébákama. Lidi, kteří se vraceli domů z kriminálu, pak často umírali hlady. Takových případů bylo poměrně hodně....atd.Najděte si to a uvidíte jak se měli disidenti dobře oproti dneska pracujícím (nezaměstnaným) lidem.

3 11
možnosti
AK

Korupce, bezdomovectví, kriminalita bílých límečků a další negativa přece existují i v zemích, kde komunisté nikdy nevládli.

Jak by se zlepšila kvalita života obyvatel ČR, kdyby se KSČM zakázala?

Nijak, že?

Tak ať si klidně existují, když je někdo volí.

1 2
možnosti
Foto

J47a18k39u61b 85R17o72t17h

21. 9. 2017 14:19

Například by se velmi zlepšila kvalita života mé maminky, která i dnes trpí, když si vzpomene, jak jí coby desetiletou holčičku spolu s rodiči a prarodiči komouši vyváželi na korbě náklaďáku jednoho podzimního dne r. 49 z jejich gruntu, který doloženě naše rodina drží od r. 1536. Taky by se zlepšila kvalita mého života, neb bych nemusel mít nauseu kdykoliv vidím v parlamentu či zastupitelstvech členy partaje, která zaměstnávala a podporovala brutální důstojníky StB, kteří mne mnohokrát vyslýchali v osmdesátých letech a to i s bonusem pobytu ve vazební cele. A tak by se ke mne mohly přidat stovky tisíc rodin, postižených tímto rudým morem. ;-€

10 1
možnosti
PB

P17e67t16r 28B20u71r10i95a94n

21. 9. 2017 13:46

Souhlas, karma.

2 0
možnosti
JV

J39i18r61i 34V80r65a80b72e98c

21. 9. 2017 13:36

Nejenom ta partaj zakázána, ale ty dacany ještě teď dotáhnout před soud. I když jsou na vysokých funkcích ve vládě a politice.

7 0
možnosti
PK

Každá doba přináší své,více toho negativního a méně pozitivního pro národ. Jsem rád , že minulá doba je pryž ALE Pár věci bych bez kritiky a studu převzal, třeba péči o děti a mládež,kroužky a i treningové střediska mládeže, to dnes moc nefunguje. je mi líto,že dnes ne všechny rodiče nedosáhnou finančně tam aby jejich děti mohly třeba závodně hrát hokej,tenis atd.

2 1
možnosti
Foto

J23a10k24u31b 15R35o18t94h

21. 9. 2017 13:41

Pro pána Boha, co máte s těmi kroužky? Nedávno jsem četl článek o tom, že v rámci EU máme děti nejvíce "prokroužkované"! A trénink mládeže? Zkusil jste za komouše někdy dítě umístit do nějakého opravdu kvalitního oddílu? Ani tehdy to většina rodičů nemohla finančně utáhnout. :-/;-O

8 0
možnosti
Foto

J68a82k89u57b 42R47o91t28h

21. 9. 2017 13:17

Vidíte, soustruh Š. by chtěl, abyste tu nebyl. Já bych na druhou stranu byl rád, kdyby tu nestrašili soustruzi. Lhostejno, jakých iniciál. Už nyní je jich v diskusi dost. Vám karma a dík.R^

13 0
možnosti

Možná by bylo líp, kdybyste tam býval byl zůstal.

Možná i nám.

(už čtvrt století tady vládne lid prostřednictvím "demokratických" strán - a komunisty si pěstujou jako alibi)

1 7
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

10 1
možnosti
Foto

I77v39a19n 11M87a94r25e56k

21. 9. 2017 13:06

Ještě jste p.Havránku trestuhodně opomenul fronty na banány . Jinak za snahu karma .

1 0
možnosti
AK

Posuzování kvality společensko-ekonomického systému podle dostupnosti banánů se zdá potvrzovat Darwinovu teorii o opičím původu člověka...

2 0
možnosti
  • Počet článků 338
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2093x
62 let, hodně zájmů, hlavně cestování. Mám moc rád Rakousko, pro jeho přírodu, srdečné lidi, rozmanitost a pohodu. Jinak kolo, lyžování, četba, biatlon a dokumenty.

Seznam rubrik