Soud v SRN doplatil českému řidiči tamní minimální mzdu, že by první vlaštovka?

První český řidič kamionu vyhrál soud o to, že mu česká firma za řízení v Německu platila méně, než kolik činí tamní minimální mzda.Za necelých 10 měsíců to bylo 267 000 Kč. Ty neobdržel český dopravce ale řidič kamionu.

Je téměř 30 let po údajné sametové revoluci, ale mzdy jsou v průměru na cca 30% těch v SRN.

Ve 3. kvartálu 2017 činila průměrná mzda v SRN v přepočtu 94 693 Kč, ta naše   29 050 Kč. Na tu dosáhla u nás jen třetina obyvatel.

Pokud se vrátím k dopravcům, žádný řidič nejezdí v SRN za minimální mzdu,, tedy za rozdíl který byl českému řidiči doplacen. 

Přitom vozí stejné zboží, které je u nás často dražší a rovněž daně jsou v SRN vyšší. 

Zdanění průměrné mzdy u nás činí 43%, v SRN 49,4%.

Zdroj: https://www.finance.cz/501734-prumerna-mzda-sousedi/

Nejen, že nedohoníme Rakousko za 20 let, jak nám po údajné revoluci sliboval v euforii modrý pták, ale vládne nám bývalý aktivní spolupracovník STB, neboli donašeč. Jeho jmění roste každým rokem. Jen vloni to bylo o 18 miliard. 

Jaké v jeho továrnách panují podmínky, popsala novinářka Saša Uhlová ve svém až mrazivém dokumentu:

http://www.info.cz/cesko/stres-a-umorny-zapach-novinarka-popsala-praci-za-minimum-a-otresne-podminky-v-tovarne-agrofertu-15894.html

Smrad, nadávky., stres a to vše v továrně bez oken za minimální mzdu.

Nemalou měrou se na současné situaci podílí i ČNB. Ta svým neustálým svazováním a regulací drží korunu při zemi a její kroky nás vedou stejně jako prezident východním směrem.

Do toho neutuchající polemiky, zda vyhlásit referendum o vystoupení z EU a NATO.

Populista který jakoby vypadl ze špatně připraveného japonského Masopustu plácá jednu blbost za druhou a nachází stále více nadšených posluchačů.

Tak si tu pomalu připadám jako U nás v Kocourkově.

Nechci, aby tento blog vyzněl jen jako stěžování si. V roce 1986 jsem bral měsíčně 2 300 Kč a týdenní zájezd do Alp mě stál 6 900 Kč. To je jako kdyby dnes stál kolem 100 00 Kč.

Je jistě znát, že se situace pomalu zlepšuje a věřím, že pokud se nedostanou k moci ať bývalí či současní komunisté a příslušníci STB, bude ještě lépe!

Autor: Vladimír Havránek | středa 14.2.2018 8:09 | karma článku: 14,81 | přečteno: 776x
  • Další články autora
  • Počet článků 338
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2093x
62 let, hodně zájmů, hlavně cestování. Mám moc rád Rakousko, pro jeho přírodu, srdečné lidi, rozmanitost a pohodu. Jinak kolo, lyžování, četba, biatlon a dokumenty.

Seznam rubrik