Taxíkáři v Praze nemají co do úst a MHD chybí řidiči...

Tak nám opět naši hoši v teplácích a zlatých řetězech zablokují město. Za přímé asistence Policie ČR si budou vynucovat právo, ale jaké vlastně?  Svoji nenažraností a podváděním současnou situaci sami zavinili.

Pokud bude Uber nyní opět na krátký čas zrušen, nic to nemění na podstatě věci.

Jsou to moderní technologie proti kterým je zkostnatělý a přebujelý systém klasické taxislužby odsouzený k postupnému zániku. Bude jejich příští protest proti mobilním telefonům pomocí nichž si konkurenci objednávají?

V prosinci jsme byli v Praze na Vánočních trzích. Večer jsme se vraceli z centra města do Záběhlic. Klasické taxi nám nabízelo cenu 500 Kč, s Uberem to bylo za velmi přijatelných 168 Kč.

Ti, kteří celou situaci sami zavinili si opět berou řidiče jako rukojmí. Snad ve všech průvodcích je na prvním místě upozornění na nepoctivé taxíkáře. Proč jejich hněv nesměřoval proti těm nepoctivým z jejich řad? Jistě sami vědí o koho se jedná.

Dát za několik kilometrů přes 1000 Kč považují za majstrštyk a to vše za roky neřešeného přihlížení magistrátu.

Linky MHD jsou někdy nuceny jezdit v omezeném režimu. Chybí řidiči. Tady se přímo nabízí skvělá náborová akce. Věřím, že ji  personalisté z MHD využijí, mají natisknuté letáčky s pozváním do jejich řad např. za krásných nástupních a lákavých 32 000,- Kč.

Pomalá protestní jízda chlapců v označených autech se k tomu přímo nabízí.

Mají přece Prahu rádi, znají ji a jde jim hlavně o to, aby cestující byli spokojeni!

Autor: Vladimír Havránek | čtvrtek 8.2.2018 10:46 | karma článku: 48,23 | přečteno: 14730x
  • Další články autora
  • Počet článků 338
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2093x
62 let, hodně zájmů, hlavně cestování. Mám moc rád Rakousko, pro jeho přírodu, srdečné lidi, rozmanitost a pohodu. Jinak kolo, lyžování, četba, biatlon a dokumenty.

Seznam rubrik