Na co bych se dnes rád zeptal Miloše Zemana.

Je konec příměří, které stejně nikdy nebylo. Nyní je načase, aby se Jiří Drahoš zeptal na kauzy, které mnoha lidem vadí. Otevřeně, bez zfanatizovaného davu na úrovni Lidových milic.

Pokud by byla možnost, položil bych tyto otázky:

1.Proč jste se neomluvil za křivé nařčení Ferdinanda Peroutky, i když rozhodnutí soudu vyznělo jasně proti Vám?

2. Proč jste po zvolení vyhlásil, že si přejete být prezidentem 10 milionů lidí a Vaše počínání ve funkci dokazuje pravý opak?

3. Proč hodláte pověřit pana Babiše opětovně sestavením vlády, i když je trestně stíhaný.? Vaše pohrdání ústavou a rozhodování až na samou hranici ústavnosti jen dokazuje, že Vám v žádném případě nejde o blaho všech lidí v této zemi.

4. Proč Váš tajemník p. Mynář vykonává celé prezidentské období bez řádné prověrky? To přímo souvisí a předchozím bodem, ústava je jedna věc, ale já Vám ukážu kam až lze dojít. Pan Mynář ve své funkci pohádkově zbohatl, ale to je asi jen náhoda.

5. Proč Vás přijímají jen země 2. či 3. ligy? Nechci, aby náš prezident byl populární jen na východě a tam se nás snažíte vést.

6. Zdá se Vám seriozní, že Vaše strana přátel má naprosto netransparentní financování a Vy vlastně nemůžete za to, že uráží Vašeho protivníka?

7. Proč necháte nedostudovaného moulu Ovčáčka, aby 5 let urážel osoby, které si zaslouží spíše obdiv?

8. Proč jste najednou pro zdanění církevních restitucí? Je to jako kdybych se dohodl s majitelem pěkného domku na jeho prodeji za cenu 3 milionů, ale následně by požadoval 4.

Pokud by byla jen část těchto dotazů zodpovězena, ztratil by současný prezident masku pohrdání a bez fanatického davu by to byl asi smutný pohled.

Pevně věřím, že pan profesor dnes samet který si vůbec nezasloužíte opustí!

Autor: Vladimír Havránek | čtvrtek 25.1.2018 18:02 | karma článku: 31,09 | přečteno: 1515x
  • Další články autora
  • Počet článků 338
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2093x
62 let, hodně zájmů, hlavně cestování. Mám moc rád Rakousko, pro jeho přírodu, srdečné lidi, rozmanitost a pohodu. Jinak kolo, lyžování, četba, biatlon a dokumenty.

Seznam rubrik