Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Paní Gotterová, jak konkrétně využití jednoho z nejvyšších ústavních práv (právo na shromažďování) evokuje nerespektování výsledku voleb? Nebyl volen Babiš, ale ANO. Pokud využiji svého ústavou (jedná se nejvyšší a nejdůležitější zákon země) daného práva a svou účastí vyjádřím názor, že by měl pro svůj kolosální střed zájmů odstoupit, přece tím neříkám, že nerespektuji výsledky voleb.

Pokud to někoho zajímá, tak ten střed zájmů osobně spatřuji v mnoha oblastech, nejkřiklavější případy pak vidím dva. První v PRODLOUŽENÍ povinnosti přimíchávat biopaliva do pohonných hmot (ostatní státy od tohoto ustupují), za každý takový rok platnosti této povinnosti vyinkasuje pan premiér na pěstování a následném zpracování (na což má téměř monopol) pěkných pár desítek milionů. Druhým případem je urputná snaha zabránit skutečnosti, aby pro příští rozpočtové období EU byl strop u dotací zemědělským firmám, a tato podpora byla přiznána převážně zemědělcům menším, tak aby plnila svou funkci, čili zvyšovala konkurenceschopnost.

Ani jedna z výše uvedených skutečností, které Andrej Babiš přímo ovlivňuje, není v zájmu ČR a jejích obyvatel, ale pouze v zájmu jedné osoby a to osoby současného premiéra.

Na výzvu k odstoupení to jsou podle mě dostatečné důvody. Neznamená to však, že nerespektuji, že ANO je vítězem voleb.

10 1
možnosti
JG

Vůči Babišovi zaujímám stejný postoj - nicméně na Letnou nepůjdu z již uvedených důvodů. Zkrátka mám na tu věc jiný názor, ale je dobře, že máte možnost jít na Letnou křičet vy. Tak je to v pořádku - i za to jsme zvonili klíči.Krásný den

2 0
možnosti
MS

No, nějak nerozumím tomu, kde vidíte to nerespektování výsledku voleb, pokud jinak souhlasíte (předpokládám i s tím, že víte, že nebyl volen Babiš, ale ANO a výzva k jeho demisi není výzvou k tomu aby nevládlo ANO).

Zároveň je zajímavé, že zatímco vy (a další demonstranti), jste před 30 lety zvonili klíči, dnes se jde na demonstraci křičet. Pěkné.

8 1
možnosti
JG

Paní Stehlíková, viděla jsem hesla a záznamy z Letné v červnu. Také to jak "kultivovaně" projevují nesouhlas s prezidentem naši umělci atpd. S takovými projevy opravdu nic společného mít nechci!!!!!!! A jen dodám, že Babiš nebyl v té věci vůbec souzen, protože celé jeho vypočítavé chování bylo v souladu s našimi zákony. Nabízí se samozřejmě otázka proč máme tak špatné zákony? No, nejspíš proto, že máme špatné zákonodárce - ty jsou ovšem voleni. Tak proti čemu mám jít protestovat? To prosím byla řečnická otázka - nežádám odpověd. Tak to je z mého pohledu opravdu vše. Mějte se hezky

2 2
možnosti
JG

Paní Stehnová - omlouvám se za zkomolení jména

1 0
možnosti
Foto

To je svoboda slova. Samozřejmě při každé masové akci se najde pár výtržníků, např. ti fotbaloví Vám asi vůbec nevadí. Ale to je okrajová záležitost.

A co se týče hesel a pod., zde platí - na sprostou díru sprostá záplata.

To víte, prvomájová veselice z minulého režimu to není.

Nebo myslíte, že naše ctěné politiky je za co chválit?

A když se Vám také některý nelíbí, to chcete čekat až do dalších voleb? Jako za socíku?

I kdyby ta demonstrace byla k ničemu, přece jen vysílá do světa jistý signál, že jsou tu občané, kteří se nedají utáhnout na koblize.

3 0
možnosti
Foto

Pravdou je, že "hradní skvadra" - a nejenom ona - na Milion chvilek nenávistně útočí. Nápadně se to podobá hysterické reakci Husákova režimu na Chartu 77.

Zatím nejsem úplně jednoduše nadšeným a nekritickým zastáncem Milionu chvilek, ale co vnímám jako velmi pozitivní, je fakt, že se tvoří platforma, díky níž se výrazněji ozval hlas lidí mladších generací. To považuji za nesmírně důležité.

3 0
možnosti
JG

já zase vnímám, že jakýkoli útočící či urážlivý příspěvek má vaše palečky. To mi úplně stačí k tomu, abych si udělala obrázek

0 3
možnosti
JG

Pane Dvořáku, budte tak laskav a nepodsouvejte mi tady nějaké vaše domněnky, co mi vadí a nevadí. Já se k tématu demonstrace vyjádřila, pokud jste tomu nerozuměl a máte pocit, že politiky chválím - váš problém. Gratuluji, že se nenecháte utáhnout na koblizeR^ Já zas jako slušný člověk nepostrádám nikde žádné anatomické plastiky - vaše foto u vašich příspěvků mi stačí. Krásný den

0 3
možnosti
DR

No jo paní Gotterová, jenže svobodnými volbami se tihle křiklouni ohánějí pouze tehdy, pokud v nich vítězí ti jejich favorité.

2 3
možnosti
  • Počet článků 338
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2093x
62 let, hodně zájmů, hlavně cestování. Mám moc rád Rakousko, pro jeho přírodu, srdečné lidi, rozmanitost a pohodu. Jinak kolo, lyžování, četba, biatlon a dokumenty.

Seznam rubrik