Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma. Ale musím s nimi v něčem souhlasit. Ne vše se udělalo správně. Například SAMET byla velká chyba.

9 0
možnosti
SB

Takže připouštíte, že udělal chybu Havel?

On přeci první vyzýval k řešení, které později dostalo název SAMET.

1 1
možnosti
MB

Mezi NSDAP a KSČ nevidím žádný rozdíl. Slíbím to lepší Rase vyvolené. Pak zase rudým Soukmenovcům a dokonce všem. Uchopím moc, mýtím odpor - Ruku na srdce, jinak to ani nejde. Skončí to katastrofou a pak se sčítají škody, klasika .

Opravdu si nedovedu představit, kdyby povstali pohrobci SS - (STB - LM, ap). "Soukmenovci ! Země sice skončila v rozvalinách - Už jsme na to přišli" ! Znovu - lépe a jinak ! Měli jsme na Východ vyrazit dříve a nenechat se zaskočit zimou! Vykašlat se na RAF - Londýn, tak bychom ušetřili síly ! Přímo na Moskvu - Žádné objížďky přes jih, to bylo blbě ! To byl kolosální omyl a podvod !- Dovede si někdo představit, že by to bylo vůbec možné ? Jistě, je třeba být z křemene - jako Skála ! Jo, jo, jde o ten proud, kde řeka stále syčí a ční Červený kamení ! I Mazaného Filipa, je třeba mít ! :-)

11 1
možnosti
Foto

Opravdu i pro panování NSDAP platí, že "ze sídel šlechticů se staly prasečáky".

3 3
možnosti
JZ

Zasloužená karma R^:-)

8 2
možnosti
DR

A co je na tom závěru tak tragického? Také bych si dnes přál suverénnější zemi a namísto těch patolízalů, bojících se dnes díky jakýmsi pochybným spojenectvím říci nahlas třeba opačný názor, hlavně suverénnější politiky v jejím čele. A k tomuto zjištění žádného Skálu nepotřebuji.

5 16
možnosti
Foto

Vy se samozřejmě opačný názor říci nebojíte a za patolízače se nepovažujete. Stýská se Vám po době, kdy byste za tato svá prohlášení byl vyhozen z práce, Vaše děti by nesměly studovat, byl byste permanentně špehován a výhledově pravděpodobně i zavřen?

14 2
možnosti
Foto

Má pravdu, soudruh. Jenomže si spletl datum. Na ten podvodný špek skoíčili ve volbách 1946 a pak v únoru 1948;-D;-D

13 0
možnosti
AN

A15l71e37š 13N74o44v83á29k

8. 11. 2019 14:46

výhodou demokracie je to, že si každý může říkat, co si myslí.

2 0
možnosti
SB

Ale věřím, že až bývalí komunisté opustí nejvyšší posty, bude líp...

.................

Nebude.

Přijdou noví, stejného charakteru, kteří v KSČ nebyli jenom proto, že před rokem 1989 na to neměli věk.

Nebudou říkat tyhle nehoráznosti, ale budou dělat jiné věci.

V tom se právě liší lidé vašeho ražení od lidí mého ražení.

Lidé mého ražení si nedělají iluze o lidské společnosti jako takové.

Lidé vašeho ražení se naopak domnívají, že je možné vybudovat ideální společnost, jen kdyby ji nekazil ten a ten politik. Ale on se vždy najde někdo, kdo to bude kazit. Vždy.

Vybudovat v demokratických poměrech tak čistou společnost, o jaké sníte vy, je stejná utopie jako vybudovat ji pod žezlem komoušů.

Demokratické poměry jsou pouze zárukou, že to ty špinavosti nesklouznou příliš daleko, ale do ideálu to bude mít vždy daleko. A to i poté, až (jak píšete) "bývalí komunisté opustí nejvyšší posty".

6 5
možnosti
JK

Lidé a ražení, Vaše oblíbená charakteristika. Prvně ji užil sám soudruh Stalin, jistě víte kdy. Blahopřeji k tak krásnému splynutí duší.

7 2
možnosti
  • Počet článků 338
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2093x
62 let, hodně zájmů, hlavně cestování. Mám moc rád Rakousko, pro jeho přírodu, srdečné lidi, rozmanitost a pohodu. Jinak kolo, lyžování, četba, biatlon a dokumenty.

Seznam rubrik