Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je nesmysl si nějak zbožšťovat VH, přišel k tomu jak slepý k houslím. Desítky let se praly o moc různé komunistické frakce, v padesátých letech jedni komouši šli proti druhým, v roce 68 totéž, a tak dlouho se tloukli, až jim jednoduše došly prachy. Nakonec i ta Charta byli vlastně bývalí komouši. Netřeba na VH plivat, stejně jako netřeba ho nějak oslavovat, že on jediný se zasloužil o lepší příští.

0 2
možnosti

Díky za odkaz na blog pana Honzáka.R^ Už jsem si link uložil a budu pravidelným návštěvníkem. Ten jeho poslední článek nemá chybu.

1 0
možnosti

R^ Tehdy, když se lámal chleba, v listopadu 89, byl Havel tam, kde být měl. Postupně si budeme uvědomovat, že to nebyla náhoda.

1 0
možnosti
Foto

Dobře napsáno. A Radkin Honzák je skvělý intelektuál a glosátor. Karma

4 0
možnosti
Foto

Konec socialismu by přišel stejně, protože ten systém neměl opodstatnění existovat. Připisovat zásluhy disidentům je stejné jako vinit blechy, že zavinily smrt přestárlého psa.

0 0
možnosti

Panu Benešovi: za problémy EU nemůže V. Havel, ale ti politici, kteří v ní léta nekonají dostatečně to, co by měli (např. europoslanci ČR), nebezpečí pro nás ale představují jiné země, např. Rusko a Čína, a právě s EU můžeme být silnější, pokud si v ní nezvolíme pravicové či levicové extrémisty.

4 0
možnosti

nejvíc plivou po Václavovi Havlovi bývalý estébáci a funkcionáři KSČ. Přišli o svoji moc nad lidmi - a to se neodpouští.[>-]

8 0
možnosti
Foto

Kdo z nich dnes není v důchodu. A i jim je možné připomenout, že nebýt Havla, možná ten pogróm nepřežili.

1 1
možnosti

Podle mě určitá část lidí plive na Václava Havla už od 60 let. Polovina lidí komunisty nezažila, nebo jen jako děti. Tam se můžeme ptát, proč tomu tak je. Pro mě je Václav Havel významná osobnost s velkými zásluhami, ale také s chybami, jak už to u člověka bývá. Ale alespoň současní i bývalí komáři by měli držet ústa a raději se věnovat třeba Stalinovi, ten také občas udělal nějakou tu chybičku, s milióny obětí.

10 0
možnosti
Foto

Ono existuje naprosto přesný doklad, jak "špatně" jsme se měli v letech 1948-1989, stačilo by si porovnat průměrnou výšku a váhu obyvatel české kotliny v oněch letech a asi bychom zjistili, že tak o 20 centimetrů jsme vyrostli a o 20 kilo více vážíme. A mimochodem třeba i rozdíly v tom, co nabízeli a poptávali jedinci v seznamovacích inzerátech.

Musíte jít pod hladinu propagandy, abyste mohl zjistit reálný obraz toho, co se tady dělo.

I pan Hanzák by měl vyjít z vývoje psychiatrie jako jednoho z oboru pečujícího o zdraví., A ne se zabývat věcmi mediálně provařenými až na půdu.

0 6
možnosti

Také bych z těch komunistů vyrostl. Ale vážně, životní úroveň i zdravotní péče se i tehdy postupně lepšila. Ale na západě více a rychleji.

To, že u nás byla zpočátku krutá, později mírnější a nakonec trapná totalita, nemá cenu rozepisovat. Co bych vyzvedl, byl český film, hudba či literatura 60 let. Toto opravdu bylo v porovnání s dnešní dobou na podstatně vyšší úrovni.

4 0
možnosti
Foto

Karma, ti dva chudáci špiní Václava Havla jen z čiré závisti.:-)

7 0
možnosti
  • Počet článků 338
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2093x
62 let, hodně zájmů, hlavně cestování. Mám moc rád Rakousko, pro jeho přírodu, srdečné lidi, rozmanitost a pohodu. Jinak kolo, lyžování, četba, biatlon a dokumenty.

Seznam rubrik