Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TB

Komunista fakt ne, jen prach sprostý diktátor...

3 0
možnosti
Foto

Ne. Putin je LEVÝ komunista! ;-DR^

0 0
možnosti
JT

J46i45r13i 49T76i18c53h41y

15. 4. 2022 15:43

Pisatel by mel navstivit Rusko a podivat se na ty "stredoveke" vesnice a mesta.

4 9
možnosti

Rusko není jen Moskva a Petrohrad. Těch středověkých vesnic, kde dosud neviděli dlážděnou cestu a vodovod, je tam nepočítaně. A člověk tam ani nemusí jet. Stačí si přečíst pár knih od nezaujatých cestovatelů.:-P

14 0
možnosti
SB

Pane Havránku, v souvislosti s touto válkou je úplně jedno, do jaké míry je nebo není Putin komunistou.

Ruské imperiální cítění a uvažování je zcela nezávislé na režimu, který tam vládne.

Je jen jeden ruský imperialismus, a to je ten tradiční. Carský imperialismus přešel bolševický a ten zase přešel v putinovský.

Komunismus byl samozřejmě jedním neštěstím a ruské velmocenské mánie jsou samozřejmě druhým neštěstím, ale jsou to dvě na sobě zcela nezávislé věci, mezi nimiž není žádná souvislost.

9 1
možnosti
Foto

Komunistická ideologie je jen zástěrka na oklamání skutečné podstaty - a tou je dobyvačný imperialismus. A od nacistické se v podstatě neliší, války rozpoutaly obě dvě ruku v ruce, jen se pak porvali o kořist, jak bývá u lupičů zvykem.

A co chce komunista nebo nacista? Co je tvoje, to je moje, a co je moje, na to mi nesahej.

2 1
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

6 2
možnosti
JL

Navalný se vesele vrátil do Ruska. Viděli jsme foto z letadla. Nevím, co čekal a jsem zvědav, zda se dočkám, že vyleze z vězení. Lenin byl chytřejší - čekal v kavárnách Evropy, až přišel správný okamžik pro revoluci. Navalný se nepoučil, Němcov se nepoučil...zbyl tam někdo naživu: ?

2 0
možnosti
MB

Je otázka, co si pod pojmem komunista vlastně představit? Romantického mladíka, který mával šeříky v konci války? Dnes staříka, kterému je trapné svou mýlku přiznat? Komunisté mi připadají jako horolezci. Ve výši hor se honí za přízrakem bludu. Loví Yetiho. Nikdo jej sice neviděl, no ví se, že existuje. Až jej ulapí, tak nám všem bude dobře . Fantastické - Nikde to nefungovalo a nefunguje !!

Putin komunista není, je bratranec Adolfa Hitlera. Neuvěřitelné množství shod osudů. Od mládí trýznění, frustrováni. Hledání cest, jak uspět. Až se to podaří? Úkrok vlastní posedlosti a kultu. Klasický rozpad člověka, zrod šílence a diktátora. Postupné pomatení, poposedávání v bunkrech. Ztráta syslu pro realitu, izolace. Źije se ze zpráv rozvědek a lezodupů. Volný pohyb po své zemi - nepřichází do úvahy! Např. obrovský rozdíl mezi Gorbačovem. Rarita posedlosti - I u rakve Žirinovského, musí být vojáci staženi. Mají přece bodáky ...

Vladimirovič přirozeně stzárne. Jako každý m,á tužbu, dobře se zapsat. Někdo to dělá reformami a zvelebením země. On, jako car si vybral tradici. Všechno rozbít, pobít - překlážející zabít. Total směšný člověk zlobr. Bohužel, v mnohých kolektivech oblíben. Třeba u zmiňovaného staříka, kdysi mávájícího šeříky. Proč tohoto imperátora neštěstí KSČm neodsoudí, věru nechápu. Pak přece musí Konečná velebit přece i Adolfa? Vždyť jsou z jednoho vrhu. Komunisté = Fašisté.

5 1
možnosti
JL

Co je to komunista? Ono se to vyvíjelo a jak kde.... Tak třeba správný ruský bolševik byl revolucionář, připravený za svůj sen kohokoliv zabít a taky umřít, věřil těm hovadinám až do smrti... Čs. komunisti chtěli budovat socialismus a mít se dobře - tak třeba básník Nezval, spisovatel Kundera, celá ta galerie 68níků...říkali obecně: "My jsme to mysleli dobře." Pak tu máme třeba Kubánce, kteří vždycky hlavně vykřikovali, že USA je nepřítel. A konečně KLDR - tam musíš milovat vůdce a držet hubu, všechno pak bude fajn - pokud náhodou tě někdo nesejme, komu se nelíbíš - ale to je ve všech diktaturách. I v SSSR to tak chodilo, že se jeden mohl rudě podělat, ale stejně ho sejmula NKVD, když přišlo na věc. Paní s. Konečná je koneckonců velmi dobře Bruselem placená politička, která o socialismu nic neví, jen mele pantem a sleduje, jak jí bobtná konto. Skutečný komunista je blázen jako třeba Ransdorf.

0 0
možnosti
Foto

Takže Hitler byl podle Vaší definice také komunista. Gratuluji.

2 3
možnosti
MB

Díky za nahrávku Martino. Naprosto vážně - Vy vidíte mezi komunisty a fašisty nějaký rozdíl? Jaký prosím. Atributy jsou stejné - Vymezení se, uchopení moci, likvidace odpůrců - diktatura, lágry, loupeže. Jak toho soukromého, tak i veřejného. Bohatnutí věrných. Ideologie do škol - Veřejných prostředků. Goebbels němcům kupuje rádia - Putin zase vysílá přes televizi. V týdeních se všude vítězí, tisk to potvrzuje. Pak to krachne a je ostuda. Mezitím neštěstí plno. Konec Stalina nesmírně nedůstojný. Není vyloučeno, že byl udušen polštářem. Každopádně nalezen pomočený, ve svém pyžamu. Klasický konec pomatenců ... :-)

7 2
možnosti
PK

No, hledal bych zcela jiný název, než ten, který jste použil, ale ten, který mám já na mysli není zde publikovatelný....

1 0
možnosti
  • Počet článků 338
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2093x
62 let, hodně zájmů, hlavně cestování. Mám moc rád Rakousko, pro jeho přírodu, srdečné lidi, rozmanitost a pohodu. Jinak kolo, lyžování, četba, biatlon a dokumenty.

Seznam rubrik