Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma, výborně napsáno. Mě pobavilo, že rusáci, kteří srovnali se zemí půl Ukrajiny, obvinili z útoku Ukrajinu.

Já jsem mírumilovná povaha, ale být Ukrajincem, tak na Rusko vystřelím tam, kam dostřelím. A kdyby to doletělo na Kreml, tím lépe.

2 0
možnosti
Foto

Počkejme na pana Zavadila, ten má zaručené exkluzivní informace z první ruky a ten všechno vysvětlí.

4 0
možnosti

Mám - ale ty jsou jen pro vzdělané a zasvěcené.

;-)

0 3
možnosti
Foto

Armádní noviny :Podle gubernátora Bělgorodské oblasti Vjačeslava Gladkova na sklad zaútočily dva vrtulníky ukrajinské armády, které v nízké výšce přeletěly hranice. Toto tvrzení nelze ověřit z nezávislých zdrojů. Ukrajinská strana útok nepotvrdila. Na sociálních sítích se mezitím objevily záběry útočících a odlétajících vrtulníků, podle siluety zřejmě bitevních helikoptér Mi-24, v modernizované verzi značených Mi-35. Tyto stroje sovětské konstrukce používají obě strany, podobně jako jiné státy, které bývaly součástí sovětského bloku

0 0
možnosti
Foto

A není to podle poučky, že nejlepší obrana je útok? R^

3 0
možnosti
Foto

Belgorod je 30km od ukrajinských hranic.

Je velmi nepravděpodobné, že by 2 vrtulníky dokázaly tuto vzdálenost nepozorovaně překonat a provést útok. V takovém případě by to bylo velmi ponižující pro ruskou protivzdušnou obranu a předmětem oprávněné hrdosti Ukrajiny.

Ukrajina se k tomu ovšem nezná (výslovně to popírá).

Spíš to vypadá na standardní ruský šlendrián nebo flase-flag operaci s cílem třeba propagandisticky odůvodnit všeobecnou mobilizaci nebo něco podobného.

1 2
možnosti

Je to možné, pokud by podletěli radarovou clonu. To se mohlo stát. Stejný typ vrtulníků používá i ruská armáda. Rusové to mohli podcenit, nečekali, že by něco takového mohlo být možné. Ale pravdu můžete mít i Vy pane Michael.

0 0
možnosti

Zasloužená karma :-)R^

5 0
možnosti

Tak ruský neúspěch přiznal sám důstojník FSB a velitel separatistů v Donbasu. Igor Strelkov. Že by i on kecal. ;-D Tohle řekl doslova.

„Ať jsem zrádce vlasti a vlastizrádce, ale řeknu pravdu... Naše uskupení, které operuje na pravém břehu Dněpru v oblasti Gostomel – Bucha – Irpen, se utápí v městské zástavbě, utápí se v lesnaté bažinaté oblasti. Až tento zalesněný bažinatý terén za měsíc roztaje, bude se tady útočit zpoza každého keře... Naše jednotky tam budou muset zkrátit frontovou linii, stáhnout jednotky... Totéž platí pro Černihiv,“

A dále pokračoval.

"Samozřejmě, že on (Šojgu) neřekne, že se podělal, to nikdy neřekne... V každém případě se odtamtud budeme muset stáhnout,“ řekl Strelov. Naznačil, že Ruská federace nyní stáhla své jednotky z Kyjeva a Černihova, aby je přesunula na Donbas. Podle něj však bude Ruská federace pravděpodobně poražena i tam. „Upřímně řečeno, pochybuji, že po promeškání ‚zlatého měsíce‘, prvního měsíce, budou naše jednotky schopny obklíčit a zničit nepřátelské uskupení v Doněcku. Pozoruji, že ukrajinské velení jedná z vojenského hlediska mnohem adekvátněji než ruské,“

Nezbývá než ruské armádě pogratulovat k vynikajícím úspěchům. :-)

7 0
možnosti

To je velká rána na propagandu...pokud se to rusové dozví...nooo , ti v Belgorodu to už asi ví.[UA]

5 0
možnosti
  • Počet článků 338
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2093x
62 let, hodně zájmů, hlavně cestování. Mám moc rád Rakousko, pro jeho přírodu, srdečné lidi, rozmanitost a pohodu. Jinak kolo, lyžování, četba, biatlon a dokumenty.

Seznam rubrik