Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Největší radost z přejmenovávání ulic a náměstí /nejméně v případě mostů vyhozených do luftu různými hrdiny!!/ mají inkousti a inkoustky státní správy. Neboť všem, kteří na přejmenovaných ulicích bydlí, je nutné vyměnit občanské průkazy. A dokud nebudou naše osobní doklady občanů ČR od roku 2023 virtuální, bude se vyměňovat a vyměňovat, na úřadech budou fronty a lidi budou pěkně naštvaní, kdy už ta Fialovou vládou slíbená digitalizace začne fungovat???;-)

0 0
možnosti

J75a88n 10M10a95r96e43k

26. 3. 2022 22:38

Přejmenování ulic je česká tradice. Ku příkladu dnešní Vinohradská třída. Původně Říčanská

později Černokostelecká

dále Jungmannova

dále Fochova

později Schwerinova

potom Fochova

následně Stalinova

Nyní Vinohradská.

Která jiná ulice měla tolik jmen? Za mých mladých le t se v Praze říkávalo o ženách, které se rozváděly a znova vdávaly, že střídají jména jako pražské ulice.

0 0
možnosti

J72i13r55i 28T76i64c19h81y

26. 3. 2022 15:39

Dnes uz na zapade nejsou vhodne nazvy ani po slavnych cestovatelich a nebo historickych osobach. Uz ani snad jmena po spisovatelich nejsou vhodna. Rozhodne ne po politickych osobach. Nejlepe tedy jen ta Lipova, Okruzni, Za Strani a podobne.

0 1
možnosti
Foto

Po Vás je pojmenována jedna ulice v Hradci Králové.

https://mapy.cz/zakladni?x=15.8534686&y=50.2150769&z=17&source=stre&id=89463&ds=1

Vzhledem k Vašemu politickému postoji by ji měli také přejmenovat.

Třeba na Užvaněnou. ;-D

1 0
možnosti

Navštívila nás jedna dáma, která má adresu "Malinovského třída". Schválně jsem se díval kolik je takových ulic. Mraky, většina jižní Morava. Je potřeba s nimi zatočit, potrestat ...:-)

0 1
možnosti

J51a84n 38R34á94ž

25. 3. 2022 18:54

Názvy ulice mne míjejí. Jinými slovy je mi naprosto jedno jak se která ulice jmenuje, vždyť je to pouhý adresní údaj. I když pana Rakušana přímo nesnáším, tak kdyby přejmenovali ulici kde bydlím na Rakušanovu, emočně mne to mine.

Víc mne štve hon na čarodějnice, tedy na vše ruské, co se tady rozmáhá. To, co dělají české úřady vůči všem Rusům žijícím u nás, je stejná stupidita kterou projevili Američané, když např. v roce 1942 při honbě na všechny Japonce žijící v USA zavřeli do internačního tábora I špičkového japonského chirurga z Los Angeles. Tento primitivní hon na Rusy , kteří dlouhodobě žijí u nás totiž postihl i špičkovou ruskou vědkyni pracující v mezinárodním vědeckém programu na Masarykově universitě v Brně. Teď se bude muset vrátit a jelikož je známá svými protiputinovskými názory, může ji čekat i vězení. Čili jak je u českých politiků obvyklé: Jsem opět papežštější, než papež.

Pro nezasvěcené:

Od pátku 25. 2. 2022 není možné zažádat o žádný typ víza nebo povolení k pobytu pro ruské občany u žádného českého zahraničního zastupitelského úřadu. Toto opatření se týká i žadatelů již zařazených (!!) do Programů vysoce kvalifikovaný zaměstnanec a klíčový a vědecký personál!

7 0
možnosti
Foto

A požádat o azyl nejde?

Naše známá (ruského původu) tady už dávno zažádala o naše občanství, protože asi měla už dost s předstihem informace, kam to v RF spěje.

2 3
možnosti
Foto

R^Ani se nechce domyslet, jaké názvy ulic by byly navrhovány v čase prokazované chrabrosti Rudohnědé armády, kdyby poslední volby...

2 1
možnosti

Korunovační nebude přejmenována celá. Část zůstane.:-) Jinak zasloužená karma :-)R^ Slava Ukrajiny [UA]

2 1
možnosti
Foto

Existují lidé, kteří rádi provolávají oslavné výkřiky. Pamatuji si je z prvomájových průvodů, kdy vyřvávali sláva Sovětskému svazu. Na rozdíl od nich se mi tyhle projevy rádoby vlastenectví tehdy pěkně protivily. Připadaly mi příliš okázalé a tendenční.

6 2
možnosti
  • Počet článků 338
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2093x
62 let, hodně zájmů, hlavně cestování. Mám moc rád Rakousko, pro jeho přírodu, srdečné lidi, rozmanitost a pohodu. Jinak kolo, lyžování, četba, biatlon a dokumenty.

Seznam rubrik