Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

zajisté - kůň ruského kavaleristy pije vodu v Praze z Moldau.

0 0
možnosti

R^ Souhlas

V sobotu vyšel vcelku zajímavý článek Cyrila Svobody, ze kterého vyjímám:

"Michail Gorbačov, bývalý prezident SSSR, v reakci na dané slovo souhlasil se sjednocením rozděleného Německa a s urychleným odsunem vojsk SSSR z území jeho satelitů v Evropě. Prezident Vladimír Putin má v zásadě pravdu, verbálně byly učiněny přísliby nerozšířit NATO za rámec tehdejších hranic Aliance. To lze doložit, i když písemný dokument, obsahující takový závazek, neexistuje.

Ale odpovědět nelze v poloze ANO/NE. Je třeba připomenout dobu, kdy byly verbální závazky vysloveny. Bylo to v roce 1990, v době jednání o znovusjednocení Německa. V té době si nikdo nepřipouštěl a neočekával rozpad Sovětského svazu, tedy ani se nikdo nemohl vyjadřovat k rozšíření NATO o tehdejší svazové republiky, včetně Ukrajiny. Nejen členství svazové republiky, ale i přítomnost NATO na území SSSR se jevily jako něco nepředstavitelného a nerálného."

Zdroj: MF DNES sobota 5.2.2022: Válka na Ukrajině? Prohra všech.

3 0
možnosti

"To lze doložit" jak, pane Šťastný? Viděl jsem nedávno v naší dokument ruské TV, ve kterém se reportérka Gorbyho na ten slib tázala - a starý pán reagoval souhlasem velmi, velmi rozpačitě nepřesvědčivým - a asi není divu, je jedním z nejnenáviděnějších Rusů a žije osamocený ve skromných poměrech jen z milosti současného vedení Ruska, takže je obtížné si představit, že by to popřel. Nebo to snad věrohodně dosvědčuje někdo jiný - já jsem to tedy zatím neslyšel, a tvrzení notoricky lhoucího Kremlu v tomto smyslu do té doby neberu jako validní. Jinak od nepaměti platí zásada formulovaníá v římském právu formulkou Verba volant, scripta manet, čili "Slova plynou, psané zůstává", a to na jakémkoli materiálu od papyru přes pergamen či papír po vytesání do kamene. Takže prosím - sem se s tím doložením svědectví! ;-)

2 1
možnosti

Ve věcech ohledně EU se s vámi neshodnou v ničem. Vy jste nenapravitelný eurooptimista, já jsem silně skeptický a nevěřím v úspěch příliš silného propojení příliš rozdílných národních mentalit.

Ale vůči tomuto vašemu blogu nemám výhrady, pokud jde o obsah.

2 0
možnosti

Je to podobné jako s očkováním. Nadšení je pryč, ale stále si myslím, že pozitiva převažují. EU je svázaná často nesmyslnými předpisy , například elektro auta.

2 0
možnosti

Zasloužená karma :-)R^

5 0
možnosti

Tak teď jim u toho divadla poněkud spadly kulisy, co?

0 0
možnosti
Foto

Imperialismus je posledním stadiem komunismu. (Adam Michnik)

5 0
možnosti

Imperialismus je nezávislý na režimu v příslušných státech. Rusko bylo imperialistické za velkoknížat, za carů, za bolševiků i za relativně demokratických poměru a za relativně svobodně zvolených prezidentů.

A i v Číně, pokud by zítra padl komunistický režim, by pokračovat ly snahy o ovládnutí východní Asie a příslušných moří.

3 0
možnosti

Když Ukrajina vstupovala do svazku SSSR, vstupovala tam bez Krymu. Ten do svazku prineslo Rusko a Krym predalo do technické správy Ukrajině. Jako výraz přátelství a důvěry.

Ted Ukrajina svazek opouští a Krym že si bere s sebou, protože patří jim. Že se na tom dohodli v Pešti nějací 4 týpci.

Ve výsledku tedy Ukrajinci chtějí ukrást Krym tomu, kdo Krym do partnerství přinesl a Ukrajincům ho s důvěrou předal do správy. Hanbou bych se musel propadnout, kdybych byl ukrajinský představitel a Rusům bych tvrdil, že mě nezajímá, čí byl tenkrát. Ale ted že je náš. S Krymem jsou pak spojeny sankce, akce střídají reakce...až jsme skončili na prahu velkého konfliktu, když se do toho všeho přimíchal Joe Biden, aby nás zachránil.

A ten plyn nakonec on joe taky dodá. Tak co, sice 3x dráž ale každý slušný člověk si rád připlatí za plyn demokratický...A že už je Rusko-německý plynovod postavený ? Co je nám po tom. To už ať si pořeší Putler. Naše starost to není.;-DR^R^R^

4 9
možnosti

Ukrajina nikam do svazku SSSR nevstupovala a Krym rozhodně nebyl výraz přátelství a důvěry. Trochu víc si to idealizujete.

9 2
možnosti

J8 bych řekl, že Putin právě zkouší, kam až může posunout hranice, když Západ nechce válčit. Je to judista a KGBák, má mentalitu gestapáka, možná v sobě na stará kolena objevuje tatarskou duši. Takže pokud mu chce CIA porozumět, bude se muset zeptat Tatarů a Mongolů, co si myslej o ruském prezidentovi.

10 3
možnosti

Máte zajímavé myšlenkové pochody. ;-D

4 0
možnosti
  • Počet článků 338
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2093x
62 let, hodně zájmů, hlavně cestování. Mám moc rád Rakousko, pro jeho přírodu, srdečné lidi, rozmanitost a pohodu. Jinak kolo, lyžování, četba, biatlon a dokumenty.

Seznam rubrik