Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DT

Vám ve Vejprnicích postavil tenkrát pan starosta z obecní kasy v lese tu cestu pro lesní techniku, která má hned za vjezdem úzkou pravoúhlou zatáčku, kde se technika nevytočí, a která čistě náhodou ústí na pozemky právě pana starosty, ne? Být Vámi, tak jezdím na kole tam. Tam bude klídek;-D

0 0
možnosti
IL

I41v25a43n11a 52L79a52n13c95e

15. 7. 2021 14:23

Mám zkušenost z cyklostezky, tam, kde jsem vyrostla a dodnes maminka bydlí, tak oni udělali z chodníku pro chodce, půlka je cyklostezka a půlka je pro chodce. Problém vyřešen. Rozpůlili již existující chodník, po kterém celé léta chodili pouze chodci. Takže není dostatečně široký pro chodce, taková maminka s kočárkem a capartem, se na uzký chodníček nevejde. Občas dítě zaběhne do cyklostezky a nebo špatně slyšící chodci. A nemylte se, cyklisté si cyklostezky užívají, je přece jenom pro ně. A tak kolem vás velkou rychlostí profrčí kolo, až vám sukni rozvýří: vaše chyba, nemáte mu stát v cestě. To není cyklostezka, to jenom ubrali chodcům, aby se mohli bezpečně dopravovat z místa A do místa B.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
PK

No jako psovod a ještě tenkrát bez psa, jsem si zažil jednou podobné situace v Praze, než jsme se usadili na venkově a to nebyla vysloveně stezka pro cyklisty, jen cesta vedle Vltavy. Cyklisté a bruslaři tam jezdili skutečně jako blázni a místo pro běžného chodce, jako by tam ani nebylo vůbec plánováno.

BTW na stezku pro cyklisty bych se psem skutečně nikdy nešel, pro obě skupiny je to hrozba úrazu.

1 0
možnosti
Foto

To je trest :-)

Boží trest za kolaře, co jedou po silnici, i když vedle mají cyklostezku.

Nebo za ty, co jedou po okresce 3 vedle sebe.

Bohužel, dost lidí prostě myslí jen na sebe, a *po mně potopa*.

2 3
možnosti
Foto

Jako vážně? Je tam cyklostezka, cyklista po ní jede a je to trest - trest za to, že jede tudy, kudy má? Tak autor z toho vyvodil závěr, že tam už jezdit nebude. To se ten trest poněkud minul účinkem.

Bohužel to potkávám taky: stezka se smíšeným provozem, páníček vlevo, pes na vodítku vedle cesty vpravo nebo pes na volno bez náhubku - moc příjemné, protože takový pes často chápe projíždějícího cyklistu jako narušení své zóny.

6 1
možnosti
  • Počet článků 338
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2093x
62 let, hodně zájmů, hlavně cestování. Mám moc rád Rakousko, pro jeho přírodu, srdečné lidi, rozmanitost a pohodu. Jinak kolo, lyžování, četba, biatlon a dokumenty.

Seznam rubrik