Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Problém je v tom, že mnoho lidí chce kecat a nařizovat druhým lidem, jak mají dělat to co dělají.

Pokud ti, co ten film financují souhlasili s obsazením černošky do role královny, která byla bílá je jen jejich věc. Jediní, kdo mají možnost ukázat, že se jim to nelíbí, jsou platící zákazníci. Tedy pokud není tento film dotován z veřejných peněz, ale to už je zase jiný příběh.

0 0
možnosti

Otázka je, proč má někdo potřebu takto zkreslovat historii a k o m u se tím chce zalíbit. Hodně to připomíná a u t o c e n z u r u za totáče, kdy se vědělo, co všechno se nesmí, i když to nikde napsáno nebylo. Rozdíl je jen v tom, že dneska se ví, co by se mělo. Věřím, že my, po zkušenostech z vlády komunistů, tak hloupí (snad) nebudeme.

0 0
možnosti

Divím se, že se národ uctívaný Cimrmana diví, však ženské role hrají třeba i muži, hle Dlouhý Široký a Krátkozraký :-)

0 0
možnosti
Foto

Já si chci ve filmu zahrát Martina Luthera Kinga. A basta.R^

1 0
možnosti
Foto

Když vás někdo obsadí, proč ne ?

0 0
možnosti

Hitlera by třeba mohla hrát černoška. Jeho (její) projevy o rasové čistotě by pak získaly zcela nový (umělecký) rozměr.

Nebo třeba takový KKK. Jeho členy by měli hrát černoši - určitě jejich šéfa. Pak by se domluvili, že půjdou zmlátit černochy - no a ty by zas kvůli vyváženosti a odstranění škodlivých stereotypů hráli běloši.

Že prý kdyby se dneška dožili Vorlíček s Macourkem, mohl by z toho být zajímavý scénář. Já se však obávám, že by jim z toho vyšla nějaká parodie, a to by se teprve BLM naštvali a mohli by pak v odvetě zplundrovat třeba Pařížskou.

7 0
možnosti
Foto

Knírek by ji rozhodně slušel.

0 0
možnosti

J69a98n 18M72a66r30e41k

4. 6. 2021 15:31

Já jsem pro to, aby toto pokračovalo, protože to je blbnutí na kvadrát a tím dříve ta pitomá moda skončí. V a W v jedné písničce zpívají: "hej velevážený pane, každá potopa přestane a pak my se budeme smát". Opravil bych to..."každá kravina přestane..." ale je tu jeden velký problém...lidi přijdou s jinou kravinou...

3 0
možnosti

"Jak nadčasový a osvícený byl Robinson Crusoe, že jeho věrný přítel Pátek byl černý?"

Robinson Crusoe je prototypem kolonialisty. O takové si nikdo, kdo chce jít s dobou, neopře ani své elektrokolo.

Není náhodou, že ve škole jsme četli Robinsona v "převyprávění podle J. V. Plevy", které akcentovalo přežívání na ostrově a naopak upozaďovalo rozjímání nad otroctvím, střetem civilizací a také náboženstvím, které je v originále podle D. Defoa přítomné velmi silně. Mimochodem, Defoe napsal ještě druhý díl, ve kterém Robinson podnikl další cesty, kolem Afriky až do Asie a vracel se pak po souši přes Čínu a Rusko zpátky do Evropy. Dnešním progresivistům by z jeho názorů vstávaly hrůzou vlasy na hlavě...

3 0
možnosti
Foto

Pitomé by to bylo jen tehdy, pokud by do této role obsadil černou herečku, protože je černá. Jinak je to úplně jedno, protože filmová podoba starších historických postav se většinou liší nejen od dochovaných portrétů, ale i od reálné podoby, pokud je ta vůbec známa, a na podstatu věci to nemá vůbec žádný vliv.

1 1
možnosti

Tak nějaká snaha o přiblížení se k originálu tam vždycky bývá, minimálně kostýmem, účesem apod. Císaře Rudolfa II by určitě nenechali hrát bez plnovousu, Hitlera by nemohl hrát blonďák bez knírku atd. Podoba Anny Boleynové je notoricky známá, ostatně i tu černou herečku se snažili přistrojit a přičesat aby se jí podobou alespoň trochu přiblížila.

Nechat hrát v HISTORICKÉM DRAMATU známou historickou postavu hercem jiné barvy pleti je naprostá zhůvěřilost a neúcta k divákovi. Vychází se tím vstříc podivné pokrokářské ideologii, kdy někteří v tomto spatřují emancipaci a snad jakési vítězství v boji za lidská práva černochů. Kdyby ovšem manželku japonského císaře hrála běloška, to by bylo pindů o kulturní apropriaci, znásilňování cizí kultury a kdesi cosi.

Je to ještě větší úlet než nesčetné americké předělávky klasických děl (např. Tři mušketýři), kdy v 17. století létají vzducholodě, Milady ovládá kung-fu, bojuje a létá vzduchem jako Neo v Matrixu - to jsou samozřejmě všechno naprosto nehorázné úlety a podbízení se hlupákům, ale takové filmy si alespoň nehrají na historickou autenticitu a bez obalu deklarují, že je to např. dobrodružný, akční, romantický film.

5 0
možnosti
Foto

... a Bílá nemoc je ve skutečnosti černej kašel...

... a brzy zakážou hokej, tam banda bílejch mlátí klackama do něčeho malého, černého, bezbranného...

15 0
možnosti

..a taky zahrádkáři by se měli řešit...;-D

1 0
možnosti

J28a57k53u58b 77Š70o66l21c

4. 6. 2021 13:33

Jak jsem proti všem rasovým, genderovým, LGTB nesmyslům, tak tohle mi nějak nevadí. Jde tam o děj, ne o barvu pleti herečky, navíc černí herci by si moc nezahráli.

1 7
možnosti

Tedy vás opravdu nechápu.

7 0
možnosti

Jo, to jsou věci, teprve nyní mám jasno , jak to bylo a ještě je třeba něco učinit s tou pověstí jak to bylo s Ježišem, tam bude potřeba též zásah a ozřejmění....;-(

1 0
možnosti
  • Počet článků 338
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2093x
62 let, hodně zájmů, hlavně cestování. Mám moc rád Rakousko, pro jeho přírodu, srdečné lidi, rozmanitost a pohodu. Jinak kolo, lyžování, četba, biatlon a dokumenty.

Seznam rubrik