Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J12i35r75i 86T83i61c32h28y

19. 2. 2020 17:27

Pred velmocenskou politikou komunisticke Ciny se podelaly i takove demokraticke velmoci jako USA a Anglie. Nikdy se neodvazily uznat nezavisly Tchajvan, ktery historicky nebyl nikdy soucasti Ciny.

1 0
možnosti
Foto

Ano, ale Čína byla součástí Tchajvanu, který když už nic jiného, tak reprezentoval v OSN celou Čínu.

0 0
možnosti

J70i12r91i 21B39o85r

19. 2. 2020 14:57

Nechápu proč se rozčilují,když je jenom jedna Čína,a my to potvrzujeme a uznáváme.Jedná se tedy o návštěvu jedné části této velké země. Je to jako by jel čínský politik do Slezka.:-)

3 0
možnosti

P46e71t33r 94B58u33r77i92a84n

19. 2. 2020 15:01

Taky to nechápu :-)

2 0
možnosti

P78e67t89r 32B13u85r11i77a27n

19. 2. 2020 14:42

Karma.

A níže k diskuzi: To, že je někdo údajně na něco citlivý není žádným argumentem proto, abychom my to byli povinni lokajsky respektovat.

3 0
možnosti
Foto

Je to ale tak nějak férové a slušné a zdvořilé a taktní.

0 0
možnosti
Foto

Prezident České republiky je prezidentem této země a nemá být "ochotným služebníčkem" Číny. Navíc, zahraniční politiku dělá vláda, ne prezident.

A pokud se Hrad v tom vyhrožování a vydírání fakticky postavil na stranu Číny proti našemu druhému nejvyššímu ústavnímu činiteli, to už je fakt bída nejbídovatější...

Čest památce pana Kubery. Hradní skvadra mu nesahá ani po paty.

7 0
možnosti

Pořád jsem si naivně myslel, že vše je o vzájemném přátelství , obchodování. O přirozené návštěvách těch čelních a obyčejných lidí ! Vypadá to tak, že - "Vy nám Kuberu ? = My vám zase koronavirus" ! Výhružky sankcí - Hlavně ta firma na půjčky nesmí padnout ! Sice daní v Holandsku, ČR z ní žádný užitek nemá - Nicméně dobrý servis pro prezidenta ČR, přeprava a prachy na kampaň ! Jdu si vyrábět úhloměr pro správný oheb hřbetu ! ... Dovětek :

To, že jsme malí neznamená, že se máme vydat cestou malosti. Zemanova argumentace je úplně podobná - Kdy naši předkové naplnili Václavské náměstí a hajlovali pozdravně pro R. Heydricha ! ... :-)

4 0
možnosti

Je třeba se chovat jako suverénní země a nebýt ničích kolonii. Obávám se, že kdyby nám takhle vyhrožovali Američané, tak bude oheň na střeše. Ale Číňané se k nám takto arogantně chovat podle jistých jedinců chovat smí. Jsou to typičtí komunisté, míchají politiku s ekonomikou, a jsou pro to nesolidní partneři. Rv

3 0
možnosti

Víte, jaký je vztah mezi ekonomikou a politikou? Víte proč se na někoho uvalují ekonomické sankce?

2 1
možnosti

Jo, proč ne, mám rád zásadní postoje. Jen o pár set km dále na Západ jsou země,které takový postoj nemají a servilita tam a sem a LP a jejich dodržování (?) , jezdí do Číny každoročně a dělají byznys....takže asi názor EU není v této věci jako obvykle jednotný...

0 1
možnosti

No, já si počkám jak se k tomu postaví nový předseda senátu pan Vystrčil. Doporučuji vám to sledovat též a pak k tomu napsat další blog.

0 0
možnosti

Zasloužená karma

2 0
možnosti

Nemusíte servilitu dlouho hledat. Stačí se podívat na Ukrajinu a její chování vůči našim poslancům, kteří navštívili Krym nebo Doněckou republiku. Stanisko Číny je dlouhodobě známé a souhlas s ním vyslovila i naše vláda. Nevím zda obchodujete s Čínou. Já ano a vím jak jsou čínané v této otázce citliví. Čína nás bohužel nepotřebuje. My její trh ano. Jednání pana Kubery bylo v těchto souvislostech a zájmech naší země nezodpovědné a hloupé. Asi na úrovni Hřiba nebo lidskoprávního Havla.

0 8
možnosti

Náš export do Číny je řádově v procentech, téměř bezvýznamný, země EU jsou pro nás obchodně důležitější. Tam vyvážíme asi 85% našeho zboží. A co se týče investic, tak ty tchajwanské výrazně v ČR převyšují ty čínské.

6 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS