Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jde o to, že dobrý artefakt musí vytvořit skutečný umělec. Např. malíř Ivo Medek se proslavil tímto: http://www.nebakov.cz/obrazky/revoluc2.jpg (materiál - rudý parafín, foto autor).

Vkusný obrázek na hrníček a zejména na půllitr doporučuji toto:

http://www.nebakov.cz/obrazky/lihoviny.jpg

Pozn.: jde skutečně o hrníček a ne o nočník?

R^

0 0
možnosti

Propagace fašismu na blogu? Určitě ne!

--------------------------------------------------------

Ale i tak, ten hrníček s podobiznou Hitlera jako upoutavka článku, je naprosto nevhodný.

2 1
možnosti
Foto

K61a69r28e87l 32C93a92c65h

10. 2. 2020 20:13

Samotné vydání knihy Mein kampf nepovažuji za propagaci fašismu, či nacismu. Kniha by měla být dostupná pro studijní účely. Dějiny se nemají zamlčovat. Jiná věc je ovšem nacistická symbolika na upomínkových předmětech. To je naprostý nevkus. Zde by bez jakýchkoli soudních nařízení mělo následovat zabavení a zničení zboží a citelná pořádková pokuta pro toho, kdo to prodává.

Politici by se měli stejným způsobem postavit k Islámu. Korán nechť je v knihkupectvích klidně prodáván. Islámská symbolika ani v oblékání by však u nás neměla mít místo. Právě tak veřejné praktikování této víry a shromáždění s kázáním ulemů. Islám je ideologie, která je v rozporu s listinou základních práv a svobod a proto je stejně, nebo možná i více nebezpečná než nacismus.

Do článku byla zbytečně vložena věta o presidentovi a jeho připomínce, že i čeští intelektuálové včetně Peroutky byli zpočátku fascinováni Hitlerem. Mně se Hitlerův projev k národu po vítězných volbách také líbil, když jsem jej před nedávnem slyšel. To jsem si však nejdříve musel odmyslet, v co se to později vyvinulo. No a čeští intelektuálové z počátku nemohli vědět, kam, se bude Hitlerova politika časem ubírat. Proto to Zemanovo varování, kterému já rozumím, ale které novinářská smečka číhající na každý presidentův přešlap náležitě zneužila.

9 2
možnosti

Horší je, že jsou zákazníci takových produktů.

5 0
možnosti
Foto

R^R^R^ Děkuji, Vladimíre, je velmi dobře, že jste o této události napsal. Už se zde tuším objevil jeden blog, který taky kritizoval nehorázný prodej předmětů s nacistickou symbolikou, ale zároveň se snažil hejtmana Plzeňského kraje "usměrnit", aby se staral o plzeňské problémy.

Myslím si, že ten prodej je ohavný a nechápu jak to, že není zakázán a řádně sankcionován. Panu hejtmanovi jeho čin velice schvaluji. Všichni jsme občané této země a všichni máme právo i povinnost dbát, aby se u nás neděly podobné excesy. Je to jako plevel, když se nevytrhá zavčasu, může se rozbujet a škodit.

2 0
možnosti

Marku zdravím a děkuji. Zmíněný blog jsem nečetl,ale aktivitu hejtmana vítám. Pokud by to rozbil na veřejnosti bezejmenný jedinec, musel by si vše po sobě uklidit a riskoval by pokutu proti všeličemu...takhle je to publikované a SNAD se něco pohne. Ani jsem prodej zmíněných ohavností neregistroval.V Praze je pro mě nějak v poslední době přeplněno (i v zimě), Takže mě stačí dojet s rodinou do oblíbeného Divadla V dlouhé a šup zpět do Plzně...hezký večer. :-)

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS