Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Rusům, tak jak mnohokrát v minulosti pocit příslušnosti k "velmoci" nahrazuje funkční stát. Zajímavé, jak se zde udržela myšlenka vyjádřená Kateřinou II., Velikou (1762-1796) a je nedůležité, že pocházela z evropského civilizačního okruhu (anhaltsko-zerbstská princezna, narozena jako Sofie Frederika Augusta) nikoliv z odkazu vlády Zlaté hordy. "Záměrem a cílem monarchie je sláva občanů ve státě a monarchii. A z té slávy se rodí pocit svobody v lidech, jimž vládne panovník, který může ke štěstí svých poddaných přispět stejně jako svoboda". Nedostatek svobody a prosperity je v Rusku nahrazován "slávou" státu.

https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=662784

2 0
možnosti
BM

Víte, po celém světě se dějí různé nepravosti ať už většího nebo menšího rázu. Nechci jmenovat žádný stát protože bych na nějaký zcela určitě zapoměl a někteří "vitipové" by mi to hned vyčetli. Ale když se stane něco v Rusku a hned někoho napadat že je rusofob nebo rusofil, mi připadá poněkud a mírně řečeno hloupé.

3 0
možnosti
PI

Pokud jsem to dobře pochopil, tak člověk, který nesouhlasí s NATO je Rusofil. A k té mrtvé právničce. Je zřejmé, že se v Rusku děje policejní perzekuce vůči některým lidem. O tom žádná. Ale takových příkladů lze najít co celém světě sposty a ano, dokonce i v Americe (viz. případy zastřelených černochů při policejních kontrolách)

3 0
možnosti

Neznam jedineho cloveka, co by se mu styskalo po perzekucich, bordelu minuleho rezimu, a aby se nekomu styskalo po necem, co u nas nikdy nebylo (dnesni rusky kapitalizmus s vyssi mirou korupce a mafianskymi praktikami) je nesmysl... takze nakonec jste to vy s kamarady v diskusi, kterym se styskat po minulem rezimu nemusi, protoze jste si jej znovu vytvorili osocovanim nazorovych oponentu ve stylu "tridnich nepratel", a podsouvanim jim nesmyslu, jak to delali komuniste... rusofobove jsou dnesni novodobi bolsevici... to uz je proverena vec... :-P

4 1
možnosti
JH

Psát, pane Havránku, umíte, česky ne.

Polemizovat s nesmysly nemá smysl.

1 0
možnosti
JR

J81a17n 16R74i97c85h54t50e13r

14. 3. 2019 12:16

Další černobílý hlupák.

Pane autore, to, že někdo tupě nechce poslouchat oficiální pohádky a zprávy, že je někdo schopen samostatně myslet, že se někdo nespokojí jen s tím, co mu naservírují média ještě neznamená, že je zavilý bolševik, kterému se stýská po nějakých táborech. Ale to lidé jako vy nepochopí - pro vás se změnilo jen to, že máváte v jiná výročí jinými vlaječkami. Ale máváte stále.

(jo a příště si svá dílka nechte překontrolovat někým, kdo ovládá pravopis)

5 3
možnosti
DR

No vidíte. A hned tu dva pohádkáře máte.

0 0
možnosti
JR

J75a41n 54R60y87c33h74l32i55k

14. 3. 2019 11:33

Samozřejmě že chtějí, aby to tu bylo taky. Věří, že oni budou ti, kdo má moc. Většina z nich ovšem dopadne jako "užiteční idioti".

2 5
možnosti
MB

Kdyby mezi tím byla přímá souvislost, tak je to hrozné ..

Nelze vyloučit, že to tak bylo.. ale je to velmi malá pravděpodobnost. S daleko větší pravděpodobností to je apriorní konstrukce, kterých se zneužívá k manipulaci s veřejným míněním.

Víte, lidi bohužel umírají ..i ti, kteří před tím kritizovali Putina nebo se nějak postavili proti establishmentu.

Ale tohle je vystavené příliš demagogicky, manipulativně a účelově. A to nesnáším ..a navíc to je přítomno pořád ..dříve i dnes.

3 2
možnosti
Foto

Jestlipak si někdo všiml, jak rychle článek na toto téma zmizel z hlavních zpráv dne na idnes? Nejprve byl jako zpráva dne, asi půl hodiny, pak někde dole a nyní? Kdo ví kde se poděl?:

2 1
možnosti
PB

Jistě, karma. Ty souvislosti jsou do očí bijící.

5 4
možnosti
  • Počet článků 338
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2093x
62 let, hodně zájmů, hlavně cestování. Mám moc rád Rakousko, pro jeho přírodu, srdečné lidi, rozmanitost a pohodu. Jinak kolo, lyžování, četba, biatlon a dokumenty.

Seznam rubrik