Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Ale jo, proti zákazům jsem také.. Já jen, že k benzínovým autům již existuje náhrada ..a že nám spíše hrozí, že v této oblasti zaspíme a pak se automobilový průmysl a trh práce s tím bude horko těžko potýkat.

0 0
možnosti
EN

E88m97i89l 27N61o48v11á25k

30. 12. 2018 22:12

K benzínovým autům v takovém měřítku, v jakém je používáme, existuje náhrada - dieselová auta. Elektrické vozy to zatím nejsou, důvody, proč jimi v současnosti nelze všechna auta se spalovacím motorem ani teoreticky nahradit, snad ani nemá cenu opakovat. K tomu bude potřeba vyřešit ještě řadu problémů s tím spojených.

3 0
možnosti
MB

No, jsem odpůrce různých zákazů.. Ale málo platné, automobilům se spalovacími motory již odzvonilo.. Otázka vhodných baterií a dobíjení je již jen otázkou času. Na novou skutečnost je nutno se připravit.. Hrát si na plnou zaměstnanost v automobilovém průmyslu založeném na spalovacích motorech by bylo značně krátkozraké.. Ujel by nám vlak..

0 2
možnosti
Foto

Víte co je pro takové záležitosti největším nebezpečím? Když se toho chytnou imbecilové a vyhlásí to jako politický úkol. Pak to vždycky dopadne jako Maova kulturní revoluce v Číně.

1 0
možnosti
VF

Kvůli vzrůstajícím koncentracím CO2 v atmosféře se již nyní musejí lidé vzdávat podstatnějších věcí. Např. vody, životního prostoru (Maledivy), potravin. Vedle toho vaše stížnost, že Vám vezmou vaše autíčko působí poměrně dětinsky.

1 8
možnosti

A jéje, věřící oteplistka :-P

Maledivy jsou korálové atoly - tedy nestabilní útvary nepříliš vhodné k trvalému osídlení. Pro těch pár km2 nemá smysl blbnout.

4 0
možnosti
Foto

Váš názor tak nějak počítá s tím,že dnešním dnem se technologický pokrok zastaví a už není možné jít dál.Jistě se pracuje na tom,aby baterie do elektroautomobilu byla lehčí a výkonnější než je dnes.Kvuli smogu je elektromobil do velkoměsta to nejlepší řešení.A budoucnost jsou velkoměsta.Evropa musí většinu ropy kupovat,proto je i snaha o její menší spotřebu pochopitelná...

1 4
možnosti
Foto

Do budoucna je větší problém než kapacita baterie nabíjecí infrastruktura, a to především v těch městech.

5 0
možnosti
Foto

Byť s vámi souhlasím, dal jste jako příklad správného směřování Americké obludy, které mají v Americe své opodstatnění, ale u nás už moc ne. V Americe se jezdí obecně více, na mnohem větší vzdálenosti a celá je prostorově velkorysejší. Jejich obrovské auťáky se tam vejdou a ty velkoobjemové motory se při nízkých provozních otáčkách téměř neopotřebovávají, proto na nich najezdí statisíce mil, aniž by jim, mimo oleje, museli věnovat nějakou speciální péči.

Mám kolegu, který si pořídil RAM1500, ne proto, že by potřeboval jeho výkon, přepravní schopnosti a vnitřní prostor, ale protože ho chtěl a protože to dělá dobře jeho egu. To je v pořádku, ale ten auťák váží více jak tři tuny a on s ním jezdí v podstatě pouze sólo do práce, kde s ním nemůže pořádně zaparkovat, protože pakovací místa jsou dimenzována, jakož i všude jinde, na "evropský rozměr". Takže pokud někdo nevyužije potenciál a výkon takového auťáku na podnikání, je jeho koupě v Evropě poměrně kontraproduktivní a jen nabíjí zeleným blbům a zvyšuje tlak na downsizing těch ostatních.

Zlatá střední cesta.

5 0
možnosti

On by si Váš kolega možná nekupoval Dodge, kdyby si mohl pořídit evropské auto s rozumným motorem.

1 0
možnosti
FT

F44i90l48i86p 44T78y38k62a23l

30. 12. 2018 0:52

je zajímavé, jak čeští mudrci vidí svět. Dobře, že ten okolní svět tu moudrost českých mozků ignoruje respektive nepovažuje za užitečné ji věnovat nejmenší pozornost. Neboť Ex nihilo nihil fit !

1 4
možnosti
JZ

J32a91n 97Z44í42m15a

30. 12. 2018 0:47

Karma !

Nenapsal bych to lip ale nabizim podobnou myslenku.

Naleteli jste ekologum, ? Placte?

https://janzima.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=693650

2 0
možnosti
AK

Souhlas. Sice v Americe najdete i male auta s mensimi motory, ale pokud chce nekdo pohodli, bezpeci, tak mu to proste trh nabidne ve forme F-150, Expedition nebo na praci a take odpocinek pri kempovani s obytnym navesem ve forme Dodge Ram Mega Cab s motorem Cummins. Kolem techto trucku je cela rada dilen a vyrobku na vylepseni motoru, podvozku. No krasa. 1000 koni neni nic zvlastniho, ikdyz osobne radsi necham klasiku od vyroby ktera vydrzi na veky.

6 0
možnosti
JT

J79i37r18i 61T61i19c68h98y

29. 12. 2018 17:11

Pomateni zeleni jako Trudeau v Kanade by nejradeji uplne zastavili tezbu ropy. Pritom prispevek Kanady k tvorbe CO2 je mizivy. Jini tezitele radi dovezou ropu do Ciny a Indie, jejich zivotni uroven se zvysi, zatim co Kanadane zaplacou. Ano, zbytecne mareni energie se musi odstranit (zacit s Cinou), vyvoj technologie podporit, k zemnimu otepleti (zpusobene cim a jak na dlouho?) je terba se nejen prizpusobit, ale i vyuzit.

6 0
možnosti
DT

Klid. Normální auta s normálním motorem vám zůstanou. Jen si halt připlatíte. :-/

V Africe, Americe a Asii není kde škubat, škubat se bude Evropa.

6 0
možnosti
  • Počet článků 338
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2093x
62 let, hodně zájmů, hlavně cestování. Mám moc rád Rakousko, pro jeho přírodu, srdečné lidi, rozmanitost a pohodu. Jinak kolo, lyžování, četba, biatlon a dokumenty.

Seznam rubrik