Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Nezlobte se, ale člověk, který dlouhodobě propaguje ten směr politiky, který obhajujete Vy, skutečně nemůže znát řešení. V tom smyslu plně chápu, když se přiznáváte, že ho neznáte.

Dokud se bude stavět krasořečnění nad skutečný realistický pohled na věc, tak se vyřešit nedá vůbec nic.

Jeden ze západoevropských politiků řekl, že nemůžeme do Evropy přijímat všechny, ale na druhou stranu nemůžeme odmítat pomoc těm, kdo nás o ni požádají.

Právě takovéhle krasořečnění vede ke zkáze Evropy.

Nelze tvrdit, že toho či onoho člověka nemohu ani přijmout, ani odmítnout. Koho nemohu přijmout, toho musím odmítnout. A naopak: Koho nechci odmítnout, toho musím přijmout.

Kdo tvrdí, že existuje nějaké třetí řešení, ten je prostě prázdný krasořečník, přestože on sám se cítí vznešeně a ušlechtile.

Na začátku každého řešení musí být neúprosně realistický pohled na věc. V jiných případech (ne v tomhle) potom řešení může být i měkčí a nemusí být neúprosně strohé, ale ten pohled na věc a vyhodnocení situace musí být skutečně neúprosně strohé.

A tady je vyhodnocení jasné a strohé: Kdyby se nás ptali, zda k nám mohou chodit, mohli bychom je odmítat normálním způsobem. Jako když budu chtít do nějakého státu, kam musím mít vízum, a ale příslušné velvyslanectví mi to vízum neudělí. To je odmítnutí způsobem "odmítnuto, ale nic se neděje". Prostě tam neodjedu a na mém životě se nic nezmění. Když však do Evropy přicházejí způsobem, který nám nedává možnost odmítnout je tak, aby se vlastně nic nestalo, tak máme jen dvě možnosti: Přijímat je až do úplného kolapsu, nebo je odmítnout i za tu cenu, kterou humanisté nechtějí ani připustit.

Veškerá sentimentalita typu "červená knihovna" musí jít stranou: Dokud se bude hledat řešení, které by bylo humánní k nim a zároveň šetrné k Evropě, tak se to řešení bude hledat tak dlouho, až zjistíme, že kolaps Evropy nám visí na krku.

2 0
možnosti
LC

Přemýšlím, co jste autore, chtěl čtenářům sdělit.

2 0
možnosti
SB

Tito uprchlíci nebudou schopni se do naší společnosti začlenit. Jsou to zcela jiné kulturní odlišnosti a návyky. Takže opatření vlády jsou na místě.

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS