Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tohle mě vždy spolehlivě rozesměje. Slušně napsaný článek, který se dá i přečíst a člověk si říká, že to asi napsal demokraticky smýšlející a rozumný člověk. A bum. Poslední větou to zazdí jen proto, že nenávidí prezidenta a i když to je absolutně mimo téma i vyznění článku, tak si musí kopnout. Takže z karmy je rázem jen velká nula a autor se projevil jako další ubohý pseudonym paní Němcové. Nikoli ale Boženy. Díky, opravdu jste mě pobavila paní Němcová. Jen bacha aby vám neprskla z té nenávisti cévka.

0 0
možnosti

Zbytečně přeháníte. Rozhodně nejsme jediný stát na světě, který reviduje smlouvy, které předtím uzavřel. Jiní by naopak mohli konstatovat, co jsme to za stát, který vyhazuje oknem miliardy navíc církvím, když neumí zaplatit učitele či zdravotní personál.

2 0
možnosti

Jestli to dělají i jiní, tak to neznamená, že to musíme dělat taky. Měli bychom být lepší než ostatní.

0 0
možnosti

P27e42t11r 85B84r47o51ž

7. 6. 2018 9:28

Když stát tvoří StBákovo ANO, komunisti v čele s dalším agentem a socani, kteří nerespektují soudní rozhodnutí, čemu se divíte?

2 0
možnosti

Dovolím si malou spekulaci... Osobně se domnívám, že pan Babiš dělá vše proto, aby se udržel u moci a tak slibuje hory doly a přitom ví, že je to nejspíš nesplnitelné... a teď proč si to myslím... Když byl pan Babiš "jen" ministrem financí, tak tvrdil, že smlouva mezi státem a církví je tak dobře napsaná, že je nemožné ji vypovědět bez sankcí. Pokud v té době nelhal, tak jsou jen dvě možnosti... buď v tomto směru podrazí KSČm, protože ví, že je zdanění náhrad de facto nemožné a nebo vyhoví KSČm, pak dojde k soudním tahanicím a pokud je smlouva mezi státem a církvemi tak dobře, jak tvrdil, stát prohraje a pak to všechno zaplatíme z našich daní...

4 0
možnosti

K72a29r95e79l 83B41o25k

6. 6. 2018 22:31

Zdá se, že komunisté mají pod tímto článkem sněm.

4 0
možnosti

J72a68n 12P77a60v74e78l

6. 6. 2018 23:17

Všichni kdo s Vámi nesouhlasí jsou komouši a žerou malé děti ...

6 2
možnosti

Máte pravdu!

Žádné zdanění, ale rovnou zrušení celého církevního tunelu! Těch rozporů je mnohem víc, nejen cena. Překračují právně dokonce datum nástupu komunistů, tedy 25. únor 1948 a odškodňují i dříve neexistující církve!

Následně přepracování do nového zákona o církevních restitucích, nejlépe schváleného přímo referendem občanů!

4 6
možnosti

K80a94r60e95l 12B42o10k

6. 6. 2018 22:27

Komunistické srdce pana Čumpelíka se nezapře. Komunisté ukradli a zdevastovali nejen církevní majetek, ale celou republiku a ještě mají tu drzost takto se vyjadřovat.

6 3
možnosti

Církev, svým urputným bojem o restituce, jen lidem připomněla, kým stále je a o co jí ve skutečnosti stále jde.

Že je to tisíce let stále stejné a vůbec nic se v jejím případě nezměnilo - peníze, majetky a moc (pod rouškou spravedlivého Boha, milosrdenství a spasení).

Od okamžiku, kdy historicky začala kolaborovat se světskou mocí a participovat na ní, zjevně celá evropská kultura udělala ve svém vývoji (po období antiky) několik kroků vzad a v Evropě se na tisíc let rozprostřelo období teroru a temna (jak říkají samotní flanďáci, "ďábel získal nadvládu nad světem").

Celý novověk ukazuje, jak bylo obtížné vymanit se z jejího vlivu a područí (renesance, osvícenství, císařské reformy, tehdejší rušení řádů a klášteru, ....).

Naštěstí, pokrok nejde zastavit.

(pozn.: Pozor, nesměšovat "církev" a "víru v Boha", to jsou dvě úplně jiné věci)

A dnešní diskutabilní restituce nejsou ničím jiným, než jen jedním z mnoha tunelů v tomto státě, což konec konců není práce jen samotných flanďáků.

:-)

15 8
možnosti

J12i45r64i 75T66i68c77h52y

6. 6. 2018 17:33

Zadne zdaneni. Cirkvim nic nedavat, nepatri jim to.

7 11
možnosti

A komu se mají dát, svěřit ty kostely, fary, pole a lesy? Lidu? Státu?

Nechápu proč by jim to nemělo patřit.

5 1
možnosti

Měl stát nějakou čest,když dal mému dědečkovi za zdevastovaný statek,pole,louky a lesy 6kč za metr?A církvím se počítalo 44kč?To byla ta spravedlnost!Fuj.

10 0
možnosti

Toto je ta "boží" spravedlnost. Nebo církevní?

0 0
možnosti
  • Počet článků 338
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2093x
62 let, hodně zájmů, hlavně cestování. Mám moc rád Rakousko, pro jeho přírodu, srdečné lidi, rozmanitost a pohodu. Jinak kolo, lyžování, četba, biatlon a dokumenty.

Seznam rubrik