Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Jen několik málo poznámek:

- chápu, že mi to nebude nikdo moc věřit, ale GIBS není žádný přítel PČR, spíše naopak. Pokud může, uškodí. Vždy. Nebudu komentovat tu samotnou událost, to nakonec už udělali jiní, ale z dosud zveřejněných informací se domnívám, že po skutkové stránce je důkazní situace velice slabá a inspekce jen horko těžko vůbec zahájila úkony v trestním řízení. Obvinění dosud nebylo sděleno, předpokládám, že se obávají ostudy před soudem. Můj názor je, že nakonec to skončí potrestáním v rámci kázeňské pravomoci.

- opakované vyslechy poškozeného jsou relativně časté, především pokud je třeba odstranit rozpory z předchozí výpovědi, rozhodně to tedy není nic nestandartního. Celé to spíše budí dojem, že se to inspekci sype jako domeček z karet a hledají co nejvíc infomrací, aby vůbec dokázali nějak smysluplně zahájit trestní stíhání. Tím myslím tak, aby jim to státní zástupce hned nezrušil.

- nahlížení do spisu. Ani se moc nedivím, že to odmítli. Přípravné řízení trestní je neveřejné a dovedu si představit, že vyšetřovatel nebude zrovna nadšen z toho, že mu někdo, třeba i v dobré víře, vynese informace ven, tak aby se s nimi mohl každý seznámit a připravit si obhajobu. Také bych to odmítl.

- aktivní dohlížení ministra vnitra na živou kauzu je v demokratické společnosti absolutně nepřípustný zásah do vyšetřování.

Hezký večer.

1 5
možnosti
DE

D32a31v74i32d 48E57v62a74n

6. 1. 2018 23:57

Ani jeden bod Vámi uvedený není pravdivý.Rv

Ministr vnitra nemůže sice vstupovat do vyšetření, to ale neznamená, že nemůže žádat vysvětlení či urychlené šetření...a tak by se dalo postupovat dál a dál až by z té Vaší obhajoby nezůstalo vůbec nic...

Nahlížení do spisu je možno zakázat pouze v zákoně stanovených důvodech mezi které rozhodně nepatří medializace či podání rozhovoru pro nějaký server.

Prosím vás když tomu nehovíte, tak se raději nevyjadřujte.

Děkuji.

6 0
možnosti
JP

Ostuda policie korunovaná GIPSEM.

12 1
možnosti
NM

;-D...tak to musíte hodně do hloubky až do působení Langra toto jsou ti pohrobci kteří se brání novému vedení GIBSu cobotnice!!!!!!!!

0 3
možnosti
AP

Jako, že měli za jízdy obsluhovat mobilní telefon?

1 0
možnosti
VK

Řidič bude celostátně na indexu a šikanován při každé příležitosti. Policisté budou povýšeni za asertivní postoj k provokatérovi. Hotovo.

5 0
možnosti
Foto

Provokoval zcela jistě. O tom nemám pochyb. Ale dál nevím.

3 5
možnosti

Oni nemají čas,oni hledají Šumana a toho,kdo vynáší informace vybraným politikům.

2 0
možnosti

Ti dva policajti si podali žádost do civilu. Tím se prakticky přiznali. Dostanou odchodný, na což by v případě odsouzení, se kterým zjevně počítají, neměli nárok. Ale vidím, že j hermánek už zase jede.

6 3
možnosti
Foto

Ministr vnitra Chovanec a slíbil, že na celé vyšetřování dohlédne. To je hloupost, protože ani mimistr vnitra nemá žádné právo do tr. spisu nahližet a na tr. řízení dohlížet. To může a jenom státní zástupce a přímý nadřízený. Odmítnutí nahlížet do tr. spisu je v souladu s tr. řádem.

5 1
možnosti
Foto

Milý pane Havránku,

Za celý ten incident jsou zcela zodpovědní ti dva civilové. Kdyby se nechovali tak, jak se chovali, neměli by policisté důvod je zastavovat.

Nereagovali na bodré majáčky, posměšně vykřikovali na kameru "ukaž průkazku" a nezastavili na pokyn policie.

To, co se dělo dál, byla poněkud fraška a ti dva zasahující policisté zcela jistě nepostupovali 100% podle předpisů a jsou zralí na nějaké kázeňské opatření. Určitě však ne na postavení mimo službu.

Ještě k těm modrým majáčkům. Ano ti přestupci se mohou vymlouvat, že si mysleli, že jde o falešné majáčky a o přepadení. Dobře, tvrdit to jistě mohou, ale pak měli vytočit linku 158 již během jízdy a na chování vozidla s majáčky upozornit.

To neudělali a já si proto myslím, že to jsou zcela normální "hauři" a že si řekli, že nejlepší branou je útok a podali trestní oznámení.

Ovšem, není to zas až tak dlouho, co místní bloger Vít Hassan, který byl už v podmínce, podal na zasahující policisty trestní oznámení a šel sedět pro křivé obvinění.

6 21
možnosti
Foto

Oprava "modré majáčky".

...nejlepší obranou je útok...

0 0
možnosti
  • Počet článků 338
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2093x
62 let, hodně zájmů, hlavně cestování. Mám moc rád Rakousko, pro jeho přírodu, srdečné lidi, rozmanitost a pohodu. Jinak kolo, lyžování, četba, biatlon a dokumenty.

Seznam rubrik