Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P49e95t39r 29H65e13s82s

26. 12. 2016 13:50

Mnoho lidí věří ve velkého satana USA, a není to jen Míra. Většina arabských teroristů si to myslí také. U nás většinou jsou to lidé kolem padesátky a starší. Je vidět, že sovětská propaganda, které jsme byli vystaveni v mládí nebyly zcela vyhozené peníze. Také se tu v diskusi ozývá varování před germanizaci. Je to jak z Cimrmana. Germány Jsme definitivně vyhnali po druhé světové válce a v EU se jich nemusíme bát. Germáni nás okupovali 6 let, Rusové 40 let. Už z toho je vidět kdo je nebezpečnější.

4 1
možnosti

...a ty desítky desinformačních dobře fungujících ruských serverů!

2 0
možnosti
Foto

Před započetím psaní je třeba se lépe soustředit, utřídit myšlenky a používat jen relevantní argumenty. Například vyčítáte-li současné Ruské Federaci domnělé prohřešky J.V.Stalina je totéž, jako kdybyste vinil Gustáva Husáka z důsledků politiky France Josefa. Je to nevěrohodné zbytečně to snižuje úroveň článku Rv

5 7
možnosti
SB

Nesouhlasím s první větou, že dějiny Ruska jsou protkány krví od nástupu komunistů k moci.

Ty dvě věci (ruský imperialismus a komunistický režim) jsou obě odsouzeníhodné a nelíbí se mi ani jedno, ani druhé, ale jsou na sobě v podstatě nezávislé.

Existuje jen jeden ruský imperialismus. Tradiční carský imperialismus přešel v bolševický a ten potom přešel v putinovský.

S děním po roce 1917 je to prostě tak, že vedle sebe byly hrůzy komunismu a hrůzy ruského imperialismu, které působily nezávisle na sobě, takže místo jedněch hrůz tam byly hrůzy dvoje. To nyní snad již nehorzí, nyní by šlo jen o ten ruský imperialismus, ale i to je velice nelákavá představa.

Takže dějiny Ruska jsou protkány krví již mnohem delší dobu než od roku 1917.

Na druhou stranu to, co hrozí v důsledku nezvládání migrační krize západními státy, je něco tak strašného, že na to nechci ani pomyslet.

9 1
možnosti
VV

Prectete si teda vypraveni Josefa Jehlika na Lidovkach. Jak se chovalo Nemci a jak soudruzi.

3 0
možnosti
NM

...vy popíráte slova VH "nejsme jako oni a udělejme tlustou čáru pod vše....!!

1 0
možnosti
RM

Rusko a Německo si vždy chtěly rozebrat / řídit / ekonomicky ovládnout státy mezi nimi. Samozřejmě, že je potřeba mít se před Ruskem na pozoru. Nicméně pro nás byla vždy historicky větší hrozba germanizace než poruštění. Je to dáno prostě a jednoduše tím, že sousedíme s Německem. Kdybychom leželi na místě Lotyšska byla by pro nás větší hrozba Rusko. Jak jednoduché.

To, že by významný Ruský vliv sahal až k nám by bylo možné jen v případě naprostého zhroucení Německa, jako tomu bylo po 2ww.

A co bychom měli dělat? Snažit se vytvořit spojenectví států v oblasti mezi Ruskem a Německem, které by bylo zárukou proti rozpínavosti z obou stran.

7 3
možnosti

Německo už dávno není hrozbou!

2 0
možnosti
VM

V94á30c48l54a35v 49M38a65c72h

25. 12. 2016 18:40

v podstatě souhlasím, Rusko a Rusy si nelze idealizovat ani zapomínat čeho jsou schopni. Jen podotknu že totalitární absurdistán ve který se mění Evropská unie se nás týká mnohem bezprostředněji a obávám se že fatálně.

6 5
možnosti
AR

Ano. A pak je také už snaha zvláště vedení EU reformovat, aby byla opět funkční.

0 0
možnosti
JZ

Stačí se projít Prahou a zjistíte, že už k nim skoro patříme. Všude je slyšet ruština! Máte pravdu.

9 2
možnosti

A od Listopadu se tu po celé vnitřní Praze prodávají typické české matrjožky s ruskou vojenskou výstrojí!

7 2
možnosti
RK

R69a51d19e28k 64K52a17r17a48s

25. 12. 2016 15:23

Je legrační, když někdo stále bojuje bitvy minulé a ještě proti lidem, kteří již dávno nežijí;-D

18 7
možnosti
Foto

Opravdu jste si nevšiml, že znakem Ruské federace je už od r.1993 (tedy skoro čtvrt století) dvouhlavá orlice, používaná v Rusku už od dob Petra Velikého?

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f2/Coat_of_Arms_of_the_Russian_Federation.svg/220px-Coat_of_Arms_of_the_Russian_Federation.svg.png

12 1
možnosti
Foto

J29i72ř56í 86K60i24n90d85l

25. 12. 2016 15:15

Znakem Ruské federace je už od r.1993 (tedy skoro čtvrt století) dvouhlavá orlice, což jednoznačně značí, že Rusko se vrací k carské imperiální politice.

12 9
možnosti

I Česko leží v zájmovém území Rusů!

Proto ta mimořádná aktivita ruských desinformačních agentur a trollů z několika desítek různých webů, které asi věří jedna čtvrtina našich občanů a přeposílá jejich texty!

Ruský protektorát se může vrátit!

:-)

18 13
možnosti
Foto

Můžete zde ty ruské desinformační agentury vyjmenovat?

Již jsem se na toto opakovaně tázal adminů a žádnou konkrétní odpověď jsem nedostal.

14 13
možnosti
  • Počet článků 338
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2093x
62 let, hodně zájmů, hlavně cestování. Mám moc rád Rakousko, pro jeho přírodu, srdečné lidi, rozmanitost a pohodu. Jinak kolo, lyžování, četba, biatlon a dokumenty.

Seznam rubrik