Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Máme povinnost a odpovědnost rozvíjet tuto nádhernou zemi. Těm lidem, kteří si naší země neváží, kteří se zapojili do války ve jménu Islámského státu nebo kteří znásilňují ženy, těm říkám, že nemohou být v Rakousku,“ uvedl Hofer.

Je toto populismus?

Zdroj: http://vladimirhavranek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=522746

Ano, tohle je populismus. Opakuje jen to, co chce každý. Ani ti nejsluníčkovatější sluníčkáři nechtějí někoho, kdo znásilňuje. Neboli neříká nic nového, jen to, co mnozí chtějí slyšet. Kdyby tvrdil (možná tvrdí), že je potřeba zpřísnit imigrační pravidla, jako populismus bych to neviděl. Zkuste se nad tím rozdíklem zamyslet.

1 0
možnosti

J50a81n 80S55o58u10č25e28k

24. 5. 2016 7:03

Dávám karmu. Jen přemýšlím, proč se tolik novinářů nechalo zatáhnout do této špinavé hry a tak ochotně se podílí na očerňování lidí, kteří se nebojí nazývat věci pravými jmény. Hofer řekl to, co si myslí většina Rakušanů, to, že ho volila polovina o něčem svědčí. Ta druhá polovina se zřejmě nechala ovlivnit šílenou mediální kampaní hojně využívajících slov xenofobie, nacionalizmus, protievropanství, rasizmus a pod. Jsem také přesvědčen, že u nás by takový kandidát získal naprostou většinu hlasů.

2 0
možnosti
Foto

A to, že řekl, co si myslí polovina Rakušanů, je právě ten populismus...viz pan Polák výše...

0 0
možnosti
Foto

Rakousko jde do kytek.. ale velice dobry blog, autore, karma..

1 1
možnosti
Foto

Jenom jedna technická: Podle mě se nesčítají preferenční (jak a proč?) hlasy, ale korespondenční hlasy.

1 0
možnosti

J13a58n 52R62á66ž

23. 5. 2016 12:02

Jste poněkud zmatený. Na jedné straně Hofera zbavujete nálepky populista, což je dobře, ale na druhé straně mu dáváte nálepku: " kandidáta krajně pravicové strany", což je nesmysl.

Dáváte tak za pravdu těm, kdo všechny strany a hnutí, které se staví kriticky k politice EU, mimo jiné v postoji k migraci, nálepkují "krajně", což je dehonestující přílepek stejné kategorie, jako ten Vámi kritizovaný.

Označovat strany typu FPÖ jako "krajní", tedy jen o něco mírněji, než ji označit jako extremistickou, je typickým novinářským klišé používaným evropským novinářským mainstreamem.

11 0
možnosti

Krajně pravicový by mohl být monarchista. V žádném případě nikdo, kdo jenom nechce zápavu nepřítele - islámu. Ti jsou pravicoví. Já jsem taky pravicový, protože jsem 20 let žil v levicí ovládaném Československu. Proto nemohu být levičák, tak jsem pravičák.

Pravičák, co nemá rád, to nedělá.

Levičák, co nemá rád, to zakazuje.

12 1
možnosti
Foto

To jste se tak nudil nebo jste byl doteď v kómatu, že jste musel reasumovat aktuální názory blogerů?

1 1
možnosti

Populista je ten, který má jiné názory, než neomarxisti z Bruselské Evropské komise. .

26 3
možnosti

J50a39n 40R55á59ž

23. 5. 2016 12:03

Asi tak!

4 1
možnosti
  • Počet článků 338
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2093x
62 let, hodně zájmů, hlavně cestování. Mám moc rád Rakousko, pro jeho přírodu, srdečné lidi, rozmanitost a pohodu. Jinak kolo, lyžování, četba, biatlon a dokumenty.

Seznam rubrik