Mám občas zkušenost s máslem z SRN či Rakouska. Je chutnější a lépe se roztírá.
Prodejcům se vyplatí jej nakupovat např. ve Finsku.
Marže obchodníků se pohybují mezi 25 až 30 procenty.
To je opravdu hodně.
Proč si mlékárny nevybudují vlastní prodejny a jistě všichni budeme radši nakupovat u nich za podstatně nižší cenu.
Takhle bohatnou Nákupní země, Penny, Billy, a zemědělci jsou na pokraji bankrotů...někde je chyba.
Když jsem byl malý, skoro nic nebylo k dostání, ale byly mléčné bary. K snídani kakao a loupák, čerstvé saláty, chlebíčky jogurty, poháry.
Bylo v nich stále plno lidí a nevím proč musely všechny nahradit sladké žemle s rozemletým humusem.
Kdysi jsme byli se synkem na lyžích v Rakousku v Koessenu, kousek od ráje biatlonu Ruhpoldingu.
Mají tam mlékárnu a v prodejně mj. 3 pípy. Z první teče normal milch, z druhé butter milch a ze třetí jogurt.
Po lyžování to byla neskutečná dobrota, a nejen pro synka.
Vše do skleněných pohárků a chuť je jedinečná.
V této souvislosti mě napadá, že normální cena Prazdroje v Plzni je kolem 40,- Kč za půllitr.
Předpokládám, že s máslem je mnohem větší práce a dát např. za 8 piv 320,- Kč za domácího drahouška nepřijde skoro nikomu divné.
Nový majitel jistě bude chtít, aby se mu koupě co nejdříve zaplatila a tak tipuji, že do roka bude cena srovnaná...a není to tím, že máslo bude za 40.